Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 27. marraskuuta 2014

Torstai on toivoa täynnä

Mutta ehkä se on joku muu torstai...Tämän päivän kohdalla voi sanoa, että tämä ei nyt mennyt niin kuin eräässä ruotsinkielisessä tv-ohjelmassa. 

Aamulla olin vielä hyvällä tuulella ja pojat tulivat poikkeuksellisesti tuntia aiemmin hoitoon, eli puoli yhdeksän. Tuumasin että mennään nyt ensin vaikka ulos ja tullaan sitten aiemmin sisään ja tehdään vaikka kaurakeksejä yhdessä ennen ruokaa ja maistetaan niitä sitten välipalalla. Olivat innoissaan ja juostiin ulos. NOH...
Siinäpä sitten isompi aloitteli dinosaurus"leikkiä", jossa tönitään, huidotaan ja mätkitään toisiaan. Annoin jo alkumetreillä siitä nootin, että jos tämä päivä jatkuu tönimislinjalla, voi käydä niin, että leipomiset jää ja ollaan ulkona ruokaan asti. Siitä repesi nauru ja meno yltyi. Hommaan ei saatu järkeä vaikka yhteen hetkeen se näytti rauhoittuvan pienemmän alkaessa muihin hommiin. Mutta se oli silmänlumetta, koska isompi oli päättänyt jatkaa ja tuli kovalla vauhdilla aivan puskista ja tuuppasi pahaa-aavistamattoman 3veen pitkin tannerta. Isoveljeä ei kauan naurattanut, koska veli ei alkanutkaan itkeä vaan koppasi leluämpärin vierestään käteen ja mojautti sillä veljeään päähän. Siihen loppui nauru. Ja alkoi itku! Mutta voin sanoa, että tällä erää minulla ei ollut enää hirveän myötätuntoinen olo kyseistä isoveljeä kohtaan, koska syy oli omansa ja oli juuri todella törkeästi runtannut pienempäänsä. 
Isompi suuttui ja meni mököttämään leikkimökin taa. Pienempi tuli kurkkaamaan ja isompi latasi sieltä sitten takaisin, ja toinen alkoi itkeä. Siinä vaiheessa totesin jo suoraan ja selkeästi, että te olette päättäneet näköjään, että tänään ei leivota, eikä tämmöisen riehuvan porukan kanssa voikaan oikein leipoa, niin että keksit jäävät tekemättä. Piste! Sanktio tuli tässä. 
Siitä alkoi tietysti itku, että miksi, minä haluan. Mutta siitä päätöksestä ei voi jättää valitushakemuksia. Ja aina voi itse miettiä sitä, että MIKSI NÄIN KÄVI. 
Kolmannen syyttömän ja asiaan osallistumattoman osapuolen kohdalla totesin, että me voidaan varmaan ensi viikolla joku aamu tehdä niitä sinun kanssasi ihan kahdestaan sitten, kun nyt kävikin näin ikävästi. Ei tullut kolmannelle sitten siitä tavallaan "rangaistusta" koska ei mitään väärää tehnyt. 
Mutta niin voi kivaksi suunniteltu päivä muuttua ei niin kivaksi. 
Syylliset eivät siitä sitten enää meteliä sen enempää nostaneet ja hieman rauhoittuivat vaikkakin jonkinasteinen paini ja muu toiminta välillä jatkuikin. Lievempänä. 

Nuorin tuli eskasta ja alkoi tehdä tehtäviään. 


Välipalalle tui peltileipä. Nyt tuli kuitenkin jätettyä se porkkana siitä pois vaikka se listassa luki. Pilkotaan porkkanaa vaikka sivuun juurespalaksi. 


Loppukevennys raskaan päivän päälle. Pari luettavanani olevaa hyvää kirjaa. Yhden ehdin jo palauttaa kirjastoon kyllä, mutta kahta vielä tavailen vaikka olenkin ne jo lukenut. 

'

Illalla taasen harkkakuljetus-hommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti