Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 24. marraskuuta 2017

Koko suomi leipoo.....(tai ei ihan)

Ainakin me kaksi! 1vee oli sairaana ja eilenkin vielä tosi kärttyinen ja väsynyt kaiken päivää. Kitinän määrä oli yli vakion. Päätin sitten eka kertaa alkaa hänen kanssaan leipomaan ottaen riskin hermoni heikentymiselle. Se oli yllättävän rentouttavaa, koska napero tykkää seisoskella tuoleilla ja sotata kaikkea. Kitinää ei kuulunut. Paitsi kun piti lopuksi poistua tuolilta eikä päässyt kiipeämään työtasolle.


Taikinan alustamisen päätteeksi hän halusi sotkea itseensä taikinakoukusta taikinan jäänteet. Se oli hänen mielestään herkullista.

Sämpylöitä pyöritellessä tenava oli melko jauhoinen, mutta se ei yllättävästi minua haitannut. Siitä sitten saunan kautta iltapalalle tuoretta sämpylää syömään, jonka jälkeen tyyppi nukahti kuin seinään. Tehokasta!
15veekin oli ikionnellinen sämpylöistä, joita en nykyään tee juuri koskaan.
Tänään olin töissä kauppakeskittymässä kahvilassa ja valloillaan oli "the musta perjantai".. Kauhea ryysis. Seisoin kassalla tuntitolkulla toistaen varmaan satoja kertoja "päivää tai terve". Töistä poistuessani pihalle olin sanoa ensimmäiselle vastaantulijallekkin "päivää". Onneksi vältin sen niukasti.

Keskiviikkona käytiin tutustumassa lastensuojelulaitokseen eli sijaisperhekotiin alla olevien kahden kanssa, joiden siellä pitäisi jatkossa viettää 1 viikonloppu kuussa. Samalla käytiin ostamassa joulukalenterit. Tässä kalenterit, joiden yhteishinta oli 50 euroa. KUVITTELE! Totaalisen naurettavaa. En olisi kuunaan niitä ostanut, ellei isä olisi luvannut maksaa puolet minulle. Naurettavia hintoja nykyään noista kalentereista pyydetään.


Noh, perhekoti oli vallan ihana. Tenavat olisivat jääneet niiltä sijoiltaan sinne. Ja 9v jankkasi siitä lähtien monta kertaa päivässä, että ei malta odottaa kun vielä pitää viikko odottaa sinne pääsyä. Pelejä ei pelailla, kännyillä ei lonita! Paljon retkiä eläimiä hoitamaan ja vaikka minne sekä ulkoilua ja muita lautapelejä. Leipomista yhdessä ja ruuanlaittoon osallistutaan. Ihanaa! Saunailta lauantaina ja yhteinen huone oli ihana ja kodikas. Kaikki oli ihanaa ja kodikasta. Tenavat halusivat, että luetaan iltasatu ja täti sanoi juuri käyneensä Herra Hakkaraisen jostain lainaan. Ja hyvä palvelu! Lapset haetaan perjantaina klo: 14.00 kotoa ja palautetaan sunnuntaina kun ovat syöneet päivällisen.
En olisi voinutkaan ensi perjantaina niitä sinne viedä kun minulle lykättiin eka varsinainen iltavuoro, joka päättyy kun 1v olisi jo yöunilla, mikä olisi tarkoittanut enne päiväunia päiväkotiin vientiä ja hakua seuraavana aamuna. Mummi lupasi aikaistaa päivällä Turusta kotiinpaluutaan ja tulla perjantai-aamuna taas meille, ettei 1veetä tarvitse viedä päiväkotiin. Olisi tullut muutenkin 6 päivää putkeen hoitopäiviä ja mennyt seitsemännen puolelle. Voipi itsekkin olla jo pikkuisen loman tarpeessa sitten.

Loppukevennys: sisarusrakkautta ja iso hali!!!!!


Palataan kun keritään! Huomenna onneksi vapaapäivä yksi ja kaksi ovat isällään. Ollaan 1veen kanssa rennosti. Jospa käydään shoppailemassa. Se tosin saattaa olla sen kanssa vähemmän rentoa touhua.

2 kommenttia:

  1. Ihana äiti olet kun jaksat leipoa naperon kanssa. Minä olen tosi laiska leipomaan ja lapsiltakin olen vienyt kaiken innon leipomiseen kun olen leipomisen jälkeen pakottanut jäljet siivoamaan.

    Mukava lukea että lapset innostuivat perhekodista. Kun itse toimin sijaisvanhempana ja tukiperheenä niin "imen" itseeni kaikki kirjoitukset jotka näihin liittyvät. Niistä saa myös vinkkejä omaan toimintaan.

    Mukavaa joulun odotusta teidän perheelle!

    VastaaPoista
  2. Joulua sinnekkin. Siis odottelua! No HAH, vai minä ahkera leipomaan. ;D Tämä oli hetkellisen itsetuhovietin tulos, mutta tuho ei onneksi tullut.

    VastaaPoista