Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 9. maaliskuuta 2017

Ruokaa vauvalle 10kk

Tänään vauva saa lounaaksi jauheliha-kasviskiusausta, kunhan herää. Väänsin sen ihan omasta päänupista. Pieni Arabian vuoka on siihen oivan kokoinen. Siitä riittää pariksi ellei kolmeksikin päiväksi.


Aineet: 
perunasipuli-sekoitusta
kasvissuikaleita (pakaste)
jauhelihaa pikkuisen
suolatonta jauhelihamaustetta jauhelihaan paistettaessa
mustapippurirouhetta pikkuisen
kaurakermaa

paistoin hieman jauhelihaa erikseen pannulla ja maustoin jauhelihamausteella. Sitten sekoittelin kaiken vuoassa. Aineiden määrät ovat ihan makuasia ja paljonko ruokaa laittaa.
Uunissa paistoin 200 asteessa n. 45min. 


Viime viikolla tein lihapullasatsista kaksi lihapullaa vauvalle ennen suolan lisäämistä taikinaan. Keitin myös herneitä ilman suolaa ja perunamuussin siirsin syrjään ennen suolan sekaanheittoa. Koska vauva täytti 10 kk, muussissa on normimaitoa. 


Tehtiin tässä kokeeksi myös kirjasta "Samasta padasta"-ruokaa vauvalle ja itselle tämmöinen kurkumakukkakaali-kvinoasörsseli. Se oli minun makuuni hieman kuivaa. Vauva otti jonkin lusikallisen mutta ei innostunut. Varmaan sennii mielestä oli kuivakkaa. 
Samaisesta kirjasta leivottiin Chia-leipää pellillinen, johon laitettiin suolaton versio yhteen päähän peltiä ja suola lisättiin loppuun taikinaan muita varten. Vauvalle päälle laitoin suolatonta voita. Näin vauva sai ensikosketuksensa leipään....
Hän lähinnä taputteli sen pöytään, mutta kyllä joku muru suuhunkin eksyi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti