Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Työtilani koululuokka

Viime viikolla aloitin työkokeilun koulunkäynninohjaajana. Tietenkin vauva pukkasi 40 asteen kuumeen ja jouduin olemaan  to-pe poissa heti kättelyssä. Mummikin oli Turussa vierailulla ja aikaisti poistuloaan niin, että tuli sunnuntaina kotiinsa Turusta ajellen 4,5h kotiinsa ja sitten vielä 2h meille illaksi. Näin saatiin maanantaiksi hoitaja vauvalle kotiin vielä, että minä pääsen jo töihin lepäämään. =) Viikonloppuna olo oli kuin olisi saunassa istunut koko päivän. Istuinhan vauva sylissä aamusta iltaan. Tänään vauva oli jo hoidossa päiväkodissa. Hyvin sujui. Mummi sillä välin siivosi meidän huushollin. Se olikin vähän räjähtänyt kun ei oikein kotihommat sujuneet kuuma vauva sylissä. Huomenna taas vauva päiväkotiin ja mummi voi tehdä mitä huvittaa. Aikoi lähteä kaupoille kauppakeskittymään.

Mutta tässä on luokka, jossa vietän suurimman osan ajastani. Luokan opettaja on ottanut uuden systeemin mukaisesti käyttöön ainoana opena vapaamman luokkatilan kun kerran ensimmäistä lukuvuotta näin saa tehdä ja tähän ilmeisesti pyritään jatkossa pikku hiljaa. Oppilaat eivät istu  pulpeteissa elleivät halua. Pulpetit ovat reunoilla lähinnä tavaroiden säilytystä varten. Oppilaat saavat joka viikko tietyt tunnit asettaa itse lukujärjestykseensä. Näin muutamilla tunneilla oppilailla on yleensä eri tunteja. Maantietoa, historiaa, matikkaa....Oppilailla on paljon vastuuta, että saavat hoidettua hommansa itse. Tietoa etsitään itse tai ryhmissä. Opettaja opettaa, jos muuten ei selviä. Ope  (ja avustaja) kiertää neuvomassa ja tarkistelemassa, että hommat hoituvat ja kaikilla sujuu. Vitosluokkalaisiksi oppilaat hoitavat asiansa todella hyvin kehuu opettaja. Oppilaat saavat opiskella pienryhmissä. Jos asiassa ei pysytä, niin opettaja hajauttaa porukan. Jos tämä systeemi ei olisi toiminut, oltaisi palattu välittömästi entiseen. Mutta ei ole kuulemma ollut tarvetta. 
Aamuisin luokka kerääntyy luokan eteen lattialle juttelemaan kuulumiset opettajan kanssa ennen töihin ryhtymistä.

Työ on mukavaa ja antoisaa. Vaihtelevaa! Hain aiheenmukaiseen koulutukseen tässä eräänä päivänä. Saa nähdä pääsenkö nyt sitten sinne. Luulisi nyt sellaiseen pääsevän. Kumma jos ei. Nyt on tuota työkokemustakin tulossa siihen kun sitä kysyttiin ellei peräti vaadittu.

Loppuun kuvia sairastavasta vauvasta. .....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti