Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 28. marraskuuta 2014

"Perus-perjantai"

Ihan alkuun, pitää lieventävä asianhaara eiliseen kaaospäivään kertoa, että päiväunien jälkeen käyttäytyminen oli suorastaan enkelimäistä. Pysyttiin sisätiloissa piirrellen ja muovaillen. Pojatkin jaksoivat sitä hommaa yllättävän pitkään, jopa noin 20 minuuttia, mikä on varmaan ennätys. Leikitkin sen jälkeen sujuivat kohtuullisen rauhan rajoissa. Aivan loppua kohti alkoi tulla vasta levotonta ja leikit meinasivat mennä pelkän riehumisen puolelle. Tunti on melko maksimi sisälläoloaika parhaassakin tapauksessa, ennenkuin lähtee lapasesta. Joskus puoli tuntia on tarpeeksi.

Perjantaiaamu onkin yleensä rauhaisa sen jälkeen kun saa kaikki 5 lasta koulukuljetuksiinsa. Rauhan rikkoi 14vee, joka vetäisi herneen nenäänsä myöhästyttyään bussista eikä äiti voinut lähteä häntä kuljettamaan, koska oli saatava pienemmätkin ylös ja koulukyyteihinsä. Poika joutui odottamaan tunnin seuraavaa bussia ja myöhästyi koulusta.
Kaikki siis ulos ja minulle kahvia ja kauppalistan miettimistä.


Käväisin sitten kiertämässä yhden kirpputorin ja sain tuhlattua alla oleviin tuotteisiin rahani, Fleece-peitto oli kyllä ihana maatuska kuvioineen. Tauluille on paikka, kunhan saan maalattua yhden seinän. 


Ruokakaupan satoa...


Tämän jälkeen taas kahvia. Ja eskalaisemme sai kaverinsa kylään suoraan koulubussista. Pääsivät juttelemaan ja höpöttämään jälleen. Eskassa kun meidän tyttö ei puhu sanaakaan kenellekään edelleenkään, mutta tälle kaverille puhuu MEILLÄ kun ovat kahdestaan. Ei eskassa.


Jouluvalojen asettelua tänään oli ohjelmassa. Yhdet sain, väsy iski, päänsärky ja vedoton olo. Loppuilta lojuen nojatuolissa kirjojen kanssa. Kävin tänään kirjastosta lisää mielenkiintoisia kirjoja. Edelliset osoittautuivat tylsiksi eikä niistä saanut mitään irti.


Isäntä aikoi raahata minut huomenna Anttilan Kodin Ykköseen, kun huomasi jostain, että se firma täällä lopettaa ja tavarat ovat alennuksessa 50-74%. Ilmeisesti kaikki. Ehkä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti