Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 29. marraskuuta 2014

"Laiskan lauantain lihapulla-spaghetti"

Tänään tuli käytyä siellä kaupoilla. Ei tuolla ollut lähellekään kaikki Kodin Ykkösessä alennuksessa. Vain jotain tavaroita ja pieniä alennuksia leluissa ja matoissa. Sain ostettua yhden taulun joka oli sentään sikamaisen halpa. 
14v poikamme, joka ainiaan valittaa ruuista, sai suustaan viikko sitten ulos toiveen lihapullaspaghetista. Netistä aikani selailin ohjeita ja uskalsin yrittää soveltaa ilman suurempaa ohjetta näin:

Keitettyä spaghettia

Lihapulliin:
500g jauhelihaa
kermaviili
sipulikeittoaines pussi
muna

Sekoitetaan ensin muut aineet ja annetaan hetki turvota ja sitten jauheliha. Tehdään pullia ja paistetaan 225 asteessa kypsiksi.

Kastike:
Yrttistä tomaattimurskaa
loraus oliiviöljyä
loraus kermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
(olisi mielestäni kaivannut valkosipulia, mutta en älynnyt laittaa)

Laitetaan kypsät lihapullat varovasti kastikkeen sekaan ja valmista.

Tämä kyllä kelpasi yllättäen teinille, mutta valitti helposti hajoavista lihapullista. Pitänee jotain halpatuotannosta laadukkaampia lihapullia joskus kaupasta tähän laittaa. Palvarin lihapyörykät ovat hieman arvokkaampia mutta parempia kuin huippuhalvat mössölihapullat.
Tämä ruoka menee kyllä kategoriaan hyvää, terveellistä, halvalla.




Iltapuolella piti TAAS saada jotain hyvää, joten kardemummamuffinssejä kinuskikissan ohjeella, mutta korvasin sokerin ruskealla ruokosokerilla ja vehnäjauhoista osan täysjyvävehnäjauhoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti