Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Hyvää isänpäivää!

Tässäpä nyt nämä hoidokeiden kerholla tehdyt isänpäivälahjat ja kortit. Lienee jo isille selvinneet.


12v tässä veti torstaina jumppaa yhdelle hereillä olevalle hoidokille. 




"Minä en jaksa jumpata!"

Ulkoleikkejä iltapäivällä..




Omat mukulat. 12v on tuolla perällä metsässä hoidokeiden kanssa leikkimässä.


Illan läksyntekoa ja piirtämistä.


Lauantain pizzan tekoa...


Ja kun meidän isi palasi iltapäivällä viikonlopun metsästysreissulta kotiin, sai hänkin pari isänpäivälahjaa. 12v oli tehnyt koulussa puisen säästöpossun ja 9v lusikkaleipiä ja jalkapallokortin. 6v sanoi, että muut kyllä eskassa tekivät isänpäivähommia mutta hän ei halunnut. 


Ja kävi niin, että kun olen tässä ihmetellyt viikon, ettei meidän lapsiin ikinä iske mikään tauti, ja siitä sanoin 6v neuvolassa perjantainakin, niin sitten lauantaipäivänä tämä 6v vaikutti lämpimältä ja kuumettahan sillä sitten oli. 6v sai rokotuksen perjantaina ja siitä sanottiin että voi nostaa kuumetta, mutta vasta viikon kuluttua, eli tämä on jotain muuta. Sekin varmistui kun isoveli 9v seurasi illalla perässä kuumeen kanssa hänkin. No, eipähän nämä ole pariin vuoteen ainakaan mitään sairastaneet, että menköön. 
Meille kävi myös ihmeellinen asia perjantaina siellä 6v neuvolassa. Tyttö oli saanut n. 10 minuuttia sitten sen rokotuksen ja mitattu pituus ja paino. (Muuta ei tyttö suostunutkaan sitten tekemään, eikä jälleen mitään sanomaan. ) Sitten olimme lähdössä pois ja käännyin ja kävelin ovelle. Sitten kuului kolinaa ja käännyin katsomaan, niin tyttö oli lentänyt selälleen takanaan olevan tuolin päälle. Katsoi minua vähän hassusti ja siitä sitten kierähti/valui lattialle velttona ja löi päänsä lattiaan ja jäi makaamaan. Silmät vain muljahtivat, jonka jälkeen painuivat hiljaa kiinni. Tyttö oli hikimärkä, vitivalkoinen ja silmäluomet sinersivät. Pissa tuli alle ja kämmeniin nousi punainen ihottuma. Terkkari meni ilmeisen enemmän paniikkiin kuin minä. Käski nostaa jalkoja ylös ja katsoa hengittääkö. Kyllä hengitti. Haki nopeasti jostain varalta adrenaliinipiikin, jos vaikka rokotteesta olisi tullut anafylaktinen shokki vaikkakin olisi ollut aika jälkikäteinen, koska olisi kai pitänyt tulla heti rokotteen jälkeen. Tyttö siinä meidän miettiessä hiljalleen alkoi tulla tajuihinsa ja 10 minuutin kuluttua väri alkoi palautua. Mittailtiin verenpainetta joka oli aika alhainen, mutta vielä juuri ja juuri normaalin rajoissa.Terkkari mietti laskeeko meidät lähtemään, mutta päädyttiin lähtemään, pissamärkien vaatteiden takia, eikä voisi istua missään odottamassa. Vaikutti myös suhtellisen normaalilta vaikka vaisulta. Lähdettiin kotiin vaatteiden vaihtoon. Päähän jäi muistoksi 2 kuhmua. Toinen tuli kun löi pään lattiaan ja toinen ilmeisesti kaatuessaan tuolin päälle. Liekö pää sitten osunut vieressä olevaan pöytään kun ei ehtinyt nähdä. 


Meidän perjantai olikin varsinainen seikkailuperjantai. Mistä lie johtunut moinen reaktio, Liekö ollut sitten niin jännittynyt, että sen lauettua pyörtyi vai mikä. Tytöstä kun on vaikea sanoa. Ei näytä jännitystä tai muuta, eikä kerro, eikä puhu muiden kuin minun kuulteni. Enkä minäkään kotona saanut mitään sen kummempaa irti koko lapsesta tai syystä.
Anyway....tänään 12v halusi leipoa ja päätyi tekemään suklaamuffinsseja. Sitten muistin että meidän muffinivuoat ovat loppu. Joten piti voidella muffinipellit margariinilla, että saatiin tehtyä.


Siinä toisen leipoessa vaihdoin porot keittiön ikkunaan. Eikö sitä jo voi? Voihan?


Ja siitä syyskuisesta synttärilahjapeilistäni vihdoinkin kuva paikallaan. Harmi kun ei siitä vanhasta hirvityksestä ehtinyt silloin kuvaa ottaa kun isäntä meni sen alas purkamaan kertomatta minulle aikeistaan. Höh!


Enkä nyt jaksanut hirveästi siistiä tuota lavuaarin ympärystä tähän kuvaan. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti