Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 31. maaliskuuta 2016

Lastenhuoneen järjestelyprojekti

Nyt kun päästiin siis keskiviikkona vauhtiin ja virtaa oli jonkin verran, niin taklasin viikkokausia "pitäis saada tehtyä" projektin, eli kahden nuorimman huoneen uudelleenjärjestelyn. Ensinnäkin 7veen kirjoituspöytä oli rikki, eikä sitä käytetty kuin roskien (joita ei saa heittää pois) säilytykseen. 
(Noh,äiti meni heittämään "lähes" kaikki pois, kukaan ei kysellyt) Lapset olivat siis koulussa! Muuten tämmöistä on turha edes yrittää. Tässä meni monta tuntia.
Päätin poistaa pöydän ja tuoda ruokailutilasta lipaston kun sitä ei enää siellä tarvita askartelutarvikkeiden säilytykseen hoidokkeja varten. 


Pikku sälän lajittelua.....

lisää lajittelua.....


 Lounastauko! Kinkku-herkkusieni pastaa.

Valmis tuotos!
10veen pöytä on vielä kysymysmerkki, että sekin varmaan pitäis viedä muualle kun ei sitä kukaan käytä. Aiemmin syksyllä se tuotiin huoneeseen, että se motivoisi läksyjen tekoon, mikä oli aivan hirveä operaatio joka ikinen päivä. Nyt kun poika vaihtoi koulua erityiskouluun, ei sieltä tule läksyjä lainkaan. (Ette arvaa kuinka huojentunut olen!!!) Toki päivät ovat pitkiä eikä aikaakaan siihen enää juuri jäisi. Tulee kotiin noin neljältä ja keskiviikkoisin viideltä. Seitsemältä haluaa jo nukkumaan kun on niin väsynyt päivästään. Meni muutama päivä ennenkuin tajusin, että Valteri-koululla vietetään kouluajan lisäksi myös vapaa-aikaa. Siksi myöhäinen kotiintuloaika. Vapaa-aikana tehdään kaikenlaisia asioita oman avustajan kanssa. Eilen esimerkiksi kävivät lähikaupassa ostoksilla. Erityislasten opetukseen kuulunee myös arjen perusasioiden harjoittelua, kuten kaupassa asiointia. Ihan kiva, erilainen koulu. Ja juuri sopiva meidän pojalle!


Nyt on 7veen tavarat ojennuksessa ja karsittu sälä! Juoksin Ikeasta tavaraa. Mukaan tarttui sängylle kissatyyny, kun tyttö rakastaa kaikkea kissoihin liittyvää. 


Kynäpurkkeja... Kaikki kynät aina unohduksissa olleet jossain laatikonpohjalla eikä niitä ole muistanut käyttää tai halunnut alkaa omiaan kaivamaan vaan käyttänyt yleisiä. 

Ostin joitain pienempiä laatikoita joihin voi sortteerata eri tavaraa. 


Söpöjä uusia peltipurkkejakin löytyi. Niissä sitä minisälää. Puinen korurasia aikoinaan anopin (joka juuri kuoli viiko sitten) tekemä ja laitoin tytön korut nyt siihen, jos vaikka pysyisivät yhdessä paikassa. 


Käteeni tuntuu tarttuvan kaikenlaista, eikä näistä muffineistakaan päässyt eroon kun Biltemasta kävin maalia hommaamassa. Uusi projekti odottaa taas virtapiikkiä.


Loppujen lopuksi sain keskiviikkona siivottua koko talon niin, että illalla taas tuntui ettei pysty astumaan kun jalkoihin sattuu. 


Eilen illalla 7v sai taas yhden tajuttomuuskohtauksen suihkussa. Edellisistä onkin jo liki vuosi eikä silloin mitään löytynyt tutkimuksissa. Käskettiin kyllä ottaa ambulanssi heti jos uusia ilmaantuu. Enpä jaksanut, kun en ollut nyt varma asioista. Tällä kertaa tajuttomuudestaan heräävänä oksensi melko runsaasti siinä, että nyt en ole varma onko kipeä vai johtuiko oksentaminen tajuttomuudesta. Seurailen tänään kotona. Eilen kuitenkin juotin tytölle mehua saunan jälkeen, että jos on tauti, yleensä se tulee heti ulos. Ei tullut. Sitten söi jogurtin, ei tullut ulos. Mahaan sattui ja siitä kuului melkoista meteliä. Meni nukkumaan aikaisin, eikä jaksanut lukea niinkuin yleensä sängyssään lukee. Nyt aamusella valitti päänsärkyä. Ehkä se oli kuitenkin vain tauti, joka oli tulossa, mene ja tiedä....

PS: Kyllä se tauti tais olla. Nostaa kuumetta. Parempi niin.. 

3 kommenttia:

  1. Moikka,pitkään on tullut seurattua blogiasi kun jostain tänne kerran eksyin,Kommentoinnissa olen huono,mutta nyt päätin jättää viestiä tänne kun ei ole kukaan kommentoinut. Seurailen paljon eri blogeja ja on kiva myös seurata teidän puuhia sielläpäin,tavallista arkea,murheineen ja juhlineen..kiitos kivasta blogista :) ja tsemppiä loppuraskauteen :) t:kolmen äiti

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle. Kiva tietää välillä ettei yksin jorise joutavia...;) Noh, laskurin mukaan joku ainakin käy vähintään kääntymässä.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista