Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Palmusunnuntaita

Meidän pääsiäisruohot on ohraa ja ihan vaan kasvatetaan kissaa ajatellen. Hyrre tykkää syödä niitä. Kerrankin on jotain mitä ei kielletä syömästä. Kissahan tarvitsee heinää suoliston puhdistamiseen ja sitä ei talvella ole. 


Eilen paistelin hampurilaisia. Se ei ole lempihommaani, mutta oikaisin vähän ja ostin valmiina sämpylät kaupasta. Moilasen kokojyväsämpylöitä. Pihvit paistoin vain naudan jauhelihasta ja samalla sulattelin Cheddar-juustot pintaan. Sitten vain sämpylän väliin muiden sekaan. 16v käyttää tavallista majoneesia, me muut kurkkumajoneesia.






(Taustalla näkynee eilinen siivouspäivä.)



Tänä palmusunnuntai-aamuna tekivät vitsoja. Tosin 7v ei aio virpoa, mutta 10v itkee että pitää päästä kun saa herkkuja. Kumpikin jaksoi tehdä tasan yhden vitsan. 7v teki itselleen sen. Minä tein myöhemmin yhden, jos yritän käyttää pojan kahdessa paikassa edes, että mieli kohenee. 13v kieltäytyy lähtemästä edes opastamaan mukaan. Viime vuonna vielä virpoi. Ei halua kuulemma näyttäytyä. Olisin maksanut kympin siitä ilosta, että käyttää pikkuveljen kahdessa lähimmässä paikassa. Raha ei kelvannut!!! Täälläpäin ei paljon virpojia nykyään näy. Joskus aiempina vuosina enemmän. Kaikki ovat kasvaneet jo isoiksi. On sitä silti oltava pientä varalla. Sitten omiin suihin jossei kukaan käy. Lapset täällä toivovat kyseisestä syystä ettei kukaan käy. ;) 


Suuri ihme oli eilen, että löysin tasan yhden pajupuskan missä oli pikkuiset kissanalut. Muuten niitä ei vielä ollut enkä edes odottanut sellaisia löytäväni. 


Lasten vääntäessä risujaan, minä tein rahakapiirakkaa. Tässä täytettä. 


Kissakin ottaa rennosti kun on pakkasta.


Eikun kahville!


Täytyy käyttää jossain välissä autolla poika jossain kun kävely arveluttaa minua ja se käy mahan päälle. Hyvin hyvin hitaasti onnistuu, mutta 10v ei kulje niin hitaasti. Hoidokit kulkevat ja heidän kanssaan se onnistuu. Käytiin viikolla pitkän pitkä lenkki jäätä pitkin kun se yllättäen olikin hyvä kävellä. Ensi viikolla aion vielä yrittää viimeisen viikon eväsretkeä mikäli tuuli pysyy aisoissa kun pakkasta kuitenkin on. Niin ei jäädyttäisi. Toivotaan parasta. Se olisi kiva päätös  hoitohommille. Eväsretki ja vähän askarteluakin on luvassa. Jos hankikelit pysyvät, päästään metsäänkin juoksentelemaan sinne tänne ilman polkuja. Se olisi ihanaa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti