Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 17. maaliskuuta 2016

Menneiden päivien eväitä ja pääsiäishommia

Tiistai-illan oma iltapalaseni.


Keskiviikko-aamun aamupala hoidokille ja minulle samaa. Tällä kertaa voisilmällä. Yleensä on vaihdellen marjoja, kiisseliä, marja/hedelmäkeittoa, hedelmä tai marjasosetta. Loman jälkeen olen alkanut syömään aamuisin hoidokin kanssa samaa puuroa joka aamu. Maanantai-aamuna syötiin mummin kanssa samaa kuin hoidokki. Hoidokille kun ei oikein taas vaihteeksi puuro maistu. Maanantaina söi kyllä yllättäen kaikki kun mekin syötiin ja keskenämme kehuttiin ja keskusteltiin mummin kanssa puuroista. Tiistai-aamuna yritettiin samaa, mutta menestys ei ollut enää sama. Eikä loppuviikollakaan. 


Keskiviikon lounas: tonnikala-pastavuokaa ja jäävuorisalaattia. Hoidokin annos.

Sitten ASKARTELUUN: Värityskuvat aiheena pääsiäinen ja pääsiäisnoidalle kissaPäällystettiin hieman madallettu wc-paperin hylsy mustalla huovalla ja liimailtiin sille korvaa, silmää, viiksiä ja nenää.


Pupun tuli tehneeksi omasta päästään meidän ekaluokkalainen. 


Sitten väritettiin.Ekaluokkalainen vielä tekee kissankin pupun päälle. Jonka jälkeen vielä väritti kuvan. Tämä mutisti ilmeisesti on lomankin jälkeen jatkanut puhumista kavereille. Opelle ei kuulemma ole puhunut. Näin hän on itse kertonut. Huomenna onkin koulupalaveri lääkärin, psykologin, opettajan ja avustajan kanssa. Päästään kertomaan lääkärille yllättävä uutinen. Lääkärihän ei alunperin ollut mitenkään optimistinen, että puhetta tulisi. Se ei liene kovin yleistä, että mutisti alkaa yhtäkkiä puhumaan tuosta vaan. Ja yleensä se vie aikaa vuosia. Vielähän tuo on melko pidättyväinen tyttö muuten. Mutta ainakin on kavereiden kanssa saanut suunsa nyt auki. Uskaltaisi kuulemma mennä kaverille yksin kyläänkin. Aiemmin ei uskaltanut enkä ihmettele. Jos ei puhu, ei voi sanoa, että on vessahätä, eikä kysyä missä vessa on ja sitten hätä tulee housuun. Ja sehän vasta noloa sitten onkin. 


 7 veen tuotokset.

Tänään selvisi, että ensi viikko onkin sitten minun viimeinen työviikkoni. Tyttö jää kuulemma viimeiselle viikolle kotiin äidin loman vuoksi ja poika jää pois kokonaan myös. Heillekin sopi näin. Turha pojan on tänne viimeiseksi kolmeksi päiväksi tulla yksinään pitkästymään. Siispä ensi viikoksi on suunniteltuna kaikkea kivaa..... Ja torstaina eli viimeisenä hoitopäivänä pidetään bileet!!!
(hoitaja lupasi houreissaan leipoa täytekakun)  ;)   Ja mummi tulee vierailevana tähtenä siksi päiväksi käymään, että näkevät vielä viimeisen kerran hänetkin! (ja mummi taitaa olla sen kakun perässä.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti