Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Nokka kohti pohjoista

Tästä lähti lomareissu eilen iltapäivällä. Vuokrattiin yhtä pikkubussia. Tosin puoliltapäivin kävi ilmi,, että 16v kieltäytyy lähtemästä matkaan ellei häntä tuoda kolmen päivän laskettelun jälkeen välillä pois. No, mehän ilmanmuuta lähdetään tuomaan yhtä teiniä Vuokatista Kuopioon välillä joutessamme. (NOT!!) Teini jäi kotiin! Ymmärrän sinänsä teiniä, ei täällä olisi sille ollut mitään muuta kuin tylsää ja valitus olisi ollut runsas. Yksin olisi joutunut laskettelurinteessä päivät viettämään, muut eivät laskettele, eikä muulla aikaa olisi ollut kyllä mitään tekemistä sillä. 3 nuorinta sitten odottikin innolla lähtöään ja ovat viihtyneet ihan mainiosti. Mitä nyt tämä alla istuva 10v oli varsin sen verran väsynyt eilen illalla, että kaikki pelotti ja itketti ja tuli koti- sekä pleikkaikävä. Meni ohi kun nukuttiin vierekkäin. Ei uskaltanut sänkyynsäkään mennä ennenkuin minä menin. Käveli aivan kyljessä kiinni vaikka olisi ollut vain pari metriä matkaa sänkyyn. Ja suora näkyvyys. Sellainen on meidän 10v. Erityinen lapsi. Tämä päivä oli iloinen. Aamun ohjelmassa olisi ollut hiihtomaa, mutta koska meidän perheestä sukset omistaa vain nämä 2 nuorinta, joita hiihtämään ei saa vapaaehtoisesti, jätimme sen väliin ja isi vei lapset Katinkullan kylpylään aamupäiväksi. Minä en voi uida. Ei ole uimapukua joka päälle mahtuisi, enkä isolla mahalla lähtisi kyllä muutenkaan uimahalliin. Nyt lähtivät pulkkamäkeen kaikki. Minä täällä kirjoittelen. Aamupäivällä yritin kävellä hitaasti jonkin matkaa, mutta jouduin toteamaan, että minulta on liikunta liikuttu tämän vatsan kanssa. Sattuu ja koskee, aiaiai! Supistelee ja vihloo. Minä siis kökötän ja muut tekee. Huomenna menevät tässä Vuokattihallin uimahalliin, se on meille ilmainen. 
10v oli innolla menossa Katinkullan kylpylään, mutta halusi pois lähes heti kun pääsi altaaseen. Poistuivat isin kanssa ja 13v jäiä 7veen kanssa kahdestaan vielä rauhassa polskimaan. 13v ilmeisesti opetti pienempänsä sukeltamaan kuulemma. Meidän kymppi veellä oli taas tuo pelkotila kun on paljon ihmisiä, outo iso paikka ja hälinää, tulee vaikeuksia vaikka olisi halunnutkin sinne. Aistisäätelyongelma aktivoituu!

Uinnin jälkeen olikin aivan hirveän väsynyt kun tuli huoneistoon takaisin. Vaikkei suurta aktiviteettia ollut harrastanut, niin uusi ympäristö riittää väsyttämään pojan totaalisesti. Raukka!


Alla minun ja kymppi veen makkari.


Olohuone/keittiötilaaIllalla oli mielenkiintoista kun meidän huoneiston eteen parkkeerasi eilen kaksi paloautoa vilkut päällä. Kävivät viereisessä rakennuksessa tarkistamassa jotain ja porukka oli sieltä tullut pihalle seisomaan. Varmaan joku vikahälytys. Ei onneksi palanut missään. 


Me jatkamme täällä ja mummi jatkaa 16veen kanssa kotona. No, 18v tuli myös sinne seuraksi joksikin yöksi. Käymään kotona kun kotiväki ei ole paikalla.  ;)

JÄLKILISÄYS: Tässä nähdään kuinka paljon meidän 10veetä väsyttää pelkkä vieras paikka. 18.30 päästiin huoneeseen päivälliseltä ja 19.00 poika oli jo hampaat pesty ja unessa sängyssä. Ei kestänyt hereillä. Koko päivän näytti kuin nukahtaisi pystyyn. Se siitä enää iltapalan syönnistä. Ei sitä kyllä enää kukaan tarvinnut. Sen verran myöhä oli tuo päivällinen eikä sinnekään mennessä ollut vielä nälkä. Nyt on sitten ähky vaikkei paljon juurikaan edes syöty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti