Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 7. helmikuuta 2014

Ruokahommia

Tässä hoidokin aamun kaurapuuro. Tästä annoksesta hävisi porkkanat ja sose. Loput jäi. 


Tein välipalalle lisäksi karpalosoppaa.


Tyttöjen hommia. Joutava pahvinpala muuttui veneeksi.


Lounas.
Jauhelihakeittoa, jonne silppusin lisäksi parsakaalin jämät jääkaapista kun huomasin, että menevät muuten pilalle ja hukkaan. Hyvin upposi seassa. Ja ruokaahan upposi vähäisen aamupalan jälkeen runsaasti.


Ruokakaupassa on taas käyty. Tässä olisi 3 päivän eväät. Maanantaina pitää ostaa sitten neljän päivän eväät.  Tässä on nyt se hyvä puoli, ettei tarvinnut ostaa jauhelihoja kun äitini niitä toi runsaasti pakkaseen. Ja pari karkkipussia on jo hävinnyt kun karkkipäivää odottavat niin kaivavat ne samantien kassista itselleen. Ja voihan olla, että maidot loppuu todennäköisesti ennen maanantaita ja kissanruoka unohtui ostaa. Noin satanen tähänkin iloon meni. 
16v aikoo tehdä sunnuntaina lasagnea. On sitä tehnytkin pari kertaa alusta loppuun. Meillä vaan pojat kieltäytyy sitä syömästä. Eli 14v ja 8v.  14v ei suostu syömään "muutamia" inhoamiaan ruokia: makaronilaatikkoa, lasagnea, pastaruokia (paitsi spaghettia) kiusauksia, jauheliha-perunalaatikkoa, jauhelihakastiketta (paitsi spaghettisoosi), hernekeittoa, kanakeittoa, kalakeittoa, kasvissosekeittoa (sitä nyt ei syö muutkaan), seitiä, kaaliruokia, possusuikalekastiketta, wokkeja, riisipuuroa ja onhan noita joitain varmaan vieläkin. Leivistä syö vain graham-isopaahtoa. Ja valittaa, ettei meillä ole ikinä mitään syömistä eikä äiti osaa ostaa mitään ja kyllästyttää syödä aina samaa. Jaaha! (mistäköhän se johtuu, keksiikö kukaan??) Lempiruokia on kanankoivet ja riisi, kanafileet ja riisi ja kana-makaronipata, uuni-kermalohi, spaghettikastike,  sekä kinkkuherkkusienipizza. Myös itsetekemänsä jauheliha-herkkusienipizza menee. Poika ei myöskään koske juustoon (paitsi pizzaan runsaasti), jogurtteihin/viileihin ja hedelmiin turvautuu äärimmäisessä hädässä. Niitä hätiä on tässä kyllä ollut. Vatsataudissa uskalsi aloittaa syömistä vain hedelmillä ja jos olen päästänyt ruokavarastot vähiin kun täältä korvesta ei viitsi joka tavaran takia lähteä kauppaan, niin joutuu raukka syömään ehkä jonkun hedelmän nälkäänsä. Hah!



No niin, jokohan tämäkin juttu alkaa riittämään. Asia lähti vähän lapasesta. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti