Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 17. helmikuuta 2014

Minä perhepäivähoitajana.....


...... pyrin maksimoimaan ulkoiluajan, sillä ulkona raittiissa ilmassa lapsella on paljon enemmän mahdollisuuksi liikkua ja kehittyä kuin sisällä. Raittiissa ilmassa ruokahalu sekä päiväunen laatu paranee. Säästä riippumatta ulkoilemme niin paljon kuin säätilaan nähden mahdollista. Kesäaikaan ulkona syödään jopa välipalakin, mikäli sää sen sallii. Ulos mahtuu ääntä ja juoksua toisin kuin sisätilaan. Erilaiset maastot kehittävät lapsen liikuntaa pihalla, metsässä, jäällä. Myös mielikuvitus saa siivet.

..........olen erittäin kiinnostunut lasten ravitsemuksesta ja pyrin käyttämään mahdollisimman paljon vihanneksia, marjoja ja hedelmiä jokaisella aterialla (aamupala, lounas, välipala), joita kannustetaan syömään tai ainakin maistamaan. Pyrin asettelemaan ruuan lautasmallin mukaisesti niin omalle kuin lastenkin lautaselle. Muutama päivä sitten tulostin seinälle lautasmallin kuvan, jota onkin käyty katselemassa useita kertoja ja tänäänkin ruualla siitä irtosi paljon kysymyksiä. 
 Jos ruokalistassa lukee ruuan lisäksi esim salaatti, saatan silti vielä lisäksi laittaa lämpimän kasvislisäkkeen silloin tällöin jos siltä tuntuu. Myös ruokien sekaan lisäilen kasviksia silloin tällöin vaikkei niitä ennen siinä olisi ollut. Pasta on tummaa lähes aina. 
Työn alla on tällä hetkellä itse askarrellen alla kuvassa olevat taulut ja lautasmalli. Joitain kuvia vielä puuttuu, mutta kunhan löydän lehdistä lisää ja saan valmiiksi, nämäkin päätyvät seinälle keskustelua tuomaan. 
Minusta on hirvittävän mielenkiintoista ja mukavaa suunnitella ja kokata terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, joka vielä maistuukin hyvälle. Ja etenkin maistuu lapsille. Yleensä! ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti