Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 18. helmikuuta 2014

3v synttärit

Sunnuntaina meillä täytti hoitotyttönen 3 vuotta ja maanantaina välipalan jälkeen saatiin kakkua. Kakku tuli synttärisankarin kotoa. (melkein koko kakku!!!) Siitä jokainen sai palasen ja marmeladimakeisen jotka myös tulivat hoidokin mukana. 
Sankari itse. Että on hyvää!


Toinen vasta 3v täyttänyt, joka siis ei oikein makeasta perusta, ei tainnut edes koskea kakkuunsa. Ihmeellinen lapsi! Isoveli kyllä oikein hotki suu pullollaan ja yritti lisääkin saada äkkiä. Kakkukin hävisi iltaan mennessä kokonaan kun kaikki meidän mukulat pääsivät kotiin asti kouluistaan. Meillä kaikki rakastaa täytekakkuja. Olihan se herkullista kyllä!

Näin talvella meillä vähemmän kakkuja onkin, kun ei tuolle meidän tässä kuussa 14 vuotta täyttäneelle enää kakkua tehty eikä minkäänlaista muutakaan juhlistamista. Ostin lahjaksi sille vain pitkään hällä haaveena olleen leuanvetotangon huoneensa oviaukkoon. Syksyllä meillä taas on niin monet synttärit  perheessä putkella, ettei siellä lopussa enää jaksanut viime syksynäkään tehdä viimeiselle enää kakkua. Se nyt sattui olemaan meidän 5v lokakuussa. Ei tullut järjestettyä sille minkäälaisia juhlia eikä tainnu lahjaakaan saada raukka. Sen verran taidettiin herkutella, että pakastimesta kakku silloin kaupasta ostettiin ja syötiin hoitosakin kanssa. Eipä tuo osannut muuta vaatia. Kun ei kavereitakaan vielä ole eikä sukulaisia lähistöllä jotka kävisivät. Minun äitini käy muutenkin täällä niin ei sitten varta vasten synttäripäivinä yleensä koskaan. Ei olla taidettu kyllä kuin ehkä kerran tytön elämän aikana juhlia hänen synttäreitään. Ensimmäisiä lapsia tuli juhlittua vaikka kuinka, mutta kun niitä alkaa olla enemmän niin juhlimisinto vähenee vuosi vuodelta.Meidän 5v ei myöskään perusta vieraista yhtään. Ei puhu kenellekään muulle kuin minulle aikuisista, eikä lapsista muille kuin sisaruksilleen ja hoitoporukan kanssa. Siinä voi syksyllä tulla eskassa pieni shokkihoito. Kun pitäisi vieraalle aikuiselle jotain sanoa ehkä ja vieraita lapsiakin pyörii ympärillä. Ilmanko tuo on vielä erittäin esikouluvastainen. Ei ainakaan odota yhtään sitä kuten jotkut. 4 ja 5 vuotisneuvoloissa ei ole tädit saaneet sanansanaa irti tytöstä, eikä yhtään tehtävää sitä tekemään. Aikaa niihinkin sentää kului yhteen aina 1,5h. Pitkä aika olla hiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti