Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 17. tammikuuta 2015

Yksinkertainen ruokalista

Yksi elämisen huomattavasti yksinkertaistavista asioista on valmis ruokalista kuudeksi viikoksi. Tämä alkoi siitä, että minulla oli valmiiksi kirjoitettuna päiväkotien ruokalistat aamupalasta välipalaan. Mutta ajan kanssa hermoiltuani tuntitolkulla päivällisiä miettiessäni, päätin kirjoittaa niitäkin ylös sitä mukaa kun niitä tuli tehtyä, että olisi valmiina sitten nekin. Siitä vielä vähän myöhemmin kulutettuani jälleen tuhottomasti aikaa yrittäessä keksiä viikonloppujen ruokia, päätin kirjoittaa nekin listan jatkeeksi. Joiltain viikoilta uupuu vielä viikonloppujen ruokia, mutta sitä mukaa kun ne viikot tulevat ja keksin niihin ruuat, myöhemmin on helpompaa vain kirjoittaa ostoslista tarvikkeista ja säästän aikaa pohtiessani mitä ihmettä laitetaan ruuaksi taas. Ajoittain muuttelen niitä sitten mikäli joku alkaa jo tympiä. Tässä säästyy ainakin minulta useita tunteja aikaa, koska ruokien miettiminen on tuskallista. 


 Eilen illalla paistettiin lettuja. Yksi apulainen sinkaisi siihen samantien ja pääsikin syömään etuajassa ennen muita heti ensimmäisestä letusta alkaen. Syy miksi tein lettuja juuri eilen, oli se, että meidän porukkaa on 2 henkeä vähemmän ja litran taikina riittää. Isäntä lähti isänsä 80-vuotispäiville. Vanhin tyttö kaverilleen yöksi. Olihan minutkin kutsuttu syntymäpäiville, mutta koska isäntä oli jäämässä vielä sinne metsälle ja matkaa on toistasataa kilometriä plus ajokeli olisi ollut kamala, niin ei viitsinyt kahdella autolla peräkanaa lähteä ajelemaan. 
Tänään olen mättänyt taasen tavaraa jo kertaalleen läpikäydyistä paikoista kirpparisäkkiin sekä roskiin. Taas olisi pari muovipussia Kontin kirpparille. Päätin tyhjentää 6 vuotiaan kaapista "krääsää" jonka voi luetella roskiksi. Teen sen aina sen verran vähän kerrallaan, ettei mukula varmasti huomaa. Tämä tyttö vain kerää kaikenlaista kaappinsa täytteeksi leikkeihinsä ja unohtaa ne sinne. Kysymään ei missään nimessä pidä mennä, että voisiko tämän jo heittää pois. Silloin niistä ei pääse millään keinolla eroon ja hukutaan roskaan. 

Olen yrittänyt viettää "älä osta mitään" kuukautta. Tarkoittaen siis sitä, että minkäänlaista tavaraa tai tuotetta ei osteta, mitä ei oikeasti pakolla tarvita. Noh.... olen sortunut yhteen euron Iltalehteen ja pariin kahvikuppiin odotellessa iltaisin tuntikausia tyttöjen harkkoja päättyviksi kahviloissa. Kaupoissakaan ei jaksa kovin kauaa kävellä. Mikä on myös turhaa jossei aio ostaa mitään. Eipähän mikään houkuta. Eräänä päivänä jouduin odottelemaan 14vuotiaan luistelun ajan ostoskeskuksessa. Ajattelin itsekseni siitäkin, että on todella järkevää viettää aikaansa ostoskeskuksessa jos yrittää olla ostamatta mitään, mutta siinä se tuli se lehti ostettua. Ja kahvi. No, kukaan ei ole täydellinen eikä seppä syntyessään.  =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti