Täällä meilläpäin ainakin on joitain eroja kunnallisien ja yksityisten perhepäivähoitajien välillä, joita olen halunnut kertoa jo jonkin aikaa. Todennäköisesti näin on muuallakin, mutta kerronpa silti.
Esimerkiksi:
Kunnallisilla hoitajilla on tarkoin säädetty viikkotuntimäärä, jonka ylittäminen tuo vapaita, jolloin lapset ovat varahoidossa sekä lomat kuten esim hiihtoloma - yksityisillä hoitajilla on rajaton tuntimäärä, ilman vapaita, ilman lomia. Päätämme itse, mikäli olemme lomalla. Tällöin kuitenkaan vanhempien ei tarvitse maksaa jollei lapsi ole hoidossa. (ns. palkatonta vapaata)
Kunnalliset saavat hoitolasten ruuista ym kuluista korvauksen kuukausittain - yksityiset vain vähentävät verotuksessa.
Kunnallisilla on tapaamisia kuukausittain - yksityisillä kokous 2x vuodessa. Päivähoidon ohjaajan yhteydenpito lähes olematonta.
Jos kunnallinen hoitaja sairastuu, on heillä varahoitopaikka - jos yksityinen hoitaja sairastuu, ei ole minkäänlaista varahoitomahdollisuutta, ellei vanhemmilla ole sellaista itsellään.
Kunnallisia hoitajia on tässä kaupungissa alle 10 - yksityisiä jotain arvioni mukaan 20-30 väliltä. Kunnallisten eläkkeelle pian jäävien tilalle ei käsittääkseni olla palkkaamassa ketään. Näin kaupunki säästää todennäköisesti ainakin varahoitopaikoissa ym.
Yksityisiä päiväkoteja on noussut viime aikoina useita.
Ollaanko perhepäivähoitoa ajamassa alas??
Että tällä tavalla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti