Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 23. tammikuuta 2015

Pakkasta ja synttäreitä

Tällä viikolla on ollut pikkuisen tuota pakkasta liikaa, että ulkoilut ovat lyhentyneet huomattavasti. Niinpä sitä on pitänyt keksiä sisällä jotain tekemistä. Piirtäminen on yleensä se, jota toivotaan jatkuvasti. Tyttö lähinnä sitä toivoo. Pojat kyllä haluavat, mutta eivät jaksa siihen keskittyä viittä minuuttia pidempään. Kiire kiire kiire!!! Mummikin on ollut meillä kaiken viikkoa. Tarkoitus oli, että mummi käy ompelemassa eli lyhentämässä vanhimman tyttäremme vanhojentanssimekkoa, mutta siihen ei ole ollut hirveästi aikaa. Tyttö on ollut vähemmän kotona. Koulusta harkkoihin ja illalla kotiin vasta. 


Toki meille sattui taas haaveri, joten harkat saavat jälleen vähän aikaa odottaa. Olimme keskiviikkona illalla mummin kanssa hakemassa tyttöä kilpa-aerobicin harkoista ja tyttö tuli valmentajan reppuselässä ulos. Parin sekunnin ajan mietin, että mikähän vitsi tämäkin mahtaa nyt olla kunnes tajusin, että ei voi olla, joko taas meni nilkka. Noh....menihän se. Torstai-aamuna sairaalaan taas jonottamaan ja kainalosauvoja hakemaan ja sitomaan nilkkaa. 
Juuri nyt alkaa kisaohjelman harjoittelu ja maaliskuussa kisakausi, että pitäisi tästäkin toipua nyt sitten ja päästä harjoittelemaan. Valmentaja käski vaatia magneettikuvaa, koska jalka ei ole marraskuun alun haaverin jälkeen palannut entiselleen, ollut jatkuvasti turvonnut ja välillä kipeä. Mutta Kys ei suostunut. Yksityisellä olisi ottaneet ja vakuutus sen korvannut, mutta ensin olisi itse pitänyt se maksaa ja se taitaa maksaa yli 500euroa. Eipä ole sellaista rahaa tässä taloustilanteessa, joten se jää. Toki lääkäriin pitää mennä uudestaan jos jalka parin viikon päästä vielä on yhtään ongelma. Sinne lähdetään tällä kertaa hyvin herkästi. 


Torstaina mummi leipoi pullaa. Pidettiin hoitopojan 4 vuotissynttäreitä. Tarjoilussa oli pullaa ja jäätelöä. Jätettiin listan pannukakku pois. 
Minä se olen 4vuotta vanha!

Ja pääsihän se mummi laittamaan sitä tanssipukuakin perjantaina sen jälkeen kun vietiin kainalosauva-tapaus kouluunsa. Bussilla kun ei pysty kulkemaan nyt. Liikaa kävelymatkoja olisi. Viimeksi oli lukiosta pois viikon, mistä opettajat eivät tykänneet. Nyt on myös koeviikko, joten koulussa on pakko olla. Taksin vakuutus korvaisi, mutta sekin kai pitäisi maksaa ensin itse. Ja meidän korvesta siitä tulisi varmaan se satanen päivässä. Vakuutus korvaa kai omankin kuskauksen jollain taksalla. Se on nyt ainoa vaihtoehto. Hirveä ajaminen. Kun viet ja haet, tulee siitä 100km päivässä. 


Vielä täytyisi löytää vanhojentanssi-aamuksi vapaa kampaaja kaupungista, että aamutuimaan saa kampauksensa tansseihin. Rahaa palaa. Onneksi kainalosauvat saa pois siihen mennessä. Ei tarvitse sauvoilla tanssia.  =)
Iltapäivällä haetaan eskaritapaus eskasta ja kainalosauvatapaus poikaystävineen jälleen meille yökylään. Tarvinnee tuo meidän jälkimmäinen tapaus sitä puhaltajaa ja hoitajaa nilkalleen. ;)

Mutta onneksi ensi viikolle on ainakin LUVATTU järkevää ulkoiluilmaa. Aiemmin toinen hoitaja kyseli meitä luistelemaan, mutta kävi ilmi, ettei pojilla ole luistimia, joten ei niitä tarvitse yhden tai kahden luistelukerran takia alkaa ostelemaan kun eivät kerran niitä muuten tarvitse, niin jätetään luistelu. Katsotaan jos hiihtohommia voisi joskus kuitenkin kokeilla. Sukset kuulemma löytyy. 


2 kommenttia:

  1. Magneettikuviin saa vakuutusyhtiöltä maksusitoumuksen! Terveystalolta laittoivat muistaakseni suoraan vakuutusyhtiölle toimenpidepyynnön. N. viikon kuluttua vakuutusyhtiö teki päätöksen asiasta.

    VastaaPoista
  2. Ok! PItääpä kysellä aiheesta lisää.

    VastaaPoista