Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 29. joulukuuta 2014

Maalausta jatkuu

Laskeskelin tuossa, että meidän sakki taisi joulunaikaan syödä ainakin 12 pakettia kaikenlaisia suklaakonvehteja plus 5 levyä fazerin sinistä suklaata. Lisäksi 14v sai itselleen lahjaksi 2 konvehtirasiaa ja 6v ison pussin jossa oli iso suklaapukki ja paljon suklaapalloja.Yksi iso karkkirasia syötiin ennen joulua.
Glögipurkkien laskussa en ole pysynyt, mutta varmaan jotain 10 ja 20 väliltä niitä on kulunut. Isommat juo niitä kylmänä kuin mehua konsanaan. Nyt olen sanonut etten enää osta sitä lajia yhtään purkkia.
Noh, eilen tuli tehtyä välipalaksi vähän uunileipiä. Eipä ole varmaan tullut yli vuoteen moinen mieleen. 


Pojat ovat hoidossa nyt ma-ti. Mielummin olisin tietysti ollut katkaisematta lomaani, mutta kun tarvitsivat kipeästi hoitoa, niin eipä tuota kehtaa sanoa eikään. Eihän pari päivää nyt ole niin iso homma. Ja tulevat kuitenkin vasta ysin jälkeen hoitoon, niin ei tarvitse olla ylhäällä tolkuttoman aikaiseen.Tämä päivä vaan osoittautui haasteeksi kun oli yli 20 astetta aamulla pakkasta. Oltiin 45min pihalla ja sitten oltiin kyllä kaikki jäässä. Onneksi järvellä saatiin juostua niin pysyttiin liikkeessä koko ajan. Jos hyvin käy niin päästään lomien jälkeen jääretkelle. Ihanaa! Metsään ei enää oikein ole asiaa. Se huomattiin kuusta hakiessa isännän kanssa kun sinne oli pakannut niin paljon lunta jo, että kulkeminen oli tuskallista paikoittain. 
Aamupäivällä kaivelin kaikenlaista rojua varastoista millä ei yleensä olla leikitty, tarkoituksena saada pojat keskittymään leikkimiseen eikä riehumiseen. Pitkäjänteisyys vaan ei nyt ole heidän hyveensä ainakaan vielä, joten reilun tunnin aikana piti keksiä yhä uudelleen vaikka mitä kun levoton käsi ja jalka nosti itseään pojissa. (kuusestakin lensi palloja ja neulasia romahti lattialle, hups, pitää varmaan antaa kuuselle lähtöpassit huomenna)  Muovailu on heidän lempihommaansa, joten sitäkin sitten vielä ruokaa odotellessa tehtiin. Ja kun ruuan jälkeen alkoi olla jo liian levotonta, lähdettiin lukemaan Mimmi lehmää, joka tänään oli UIMAHALLISSA. Voitteko kuvitella!

Mutta voitteko kuvitella sellaista, että meikäläisen hommat lähtee aina lapasesta. Musta seinänpätkä keittiössä on hieno, mutta ruokailutilan puolella ei enää ole hienoa.. Ikkunaseinä ja pätkä nurkkaa on jäänyt joskus aiemmin vaalean vihreäksi kun loput seinät ovat valkoiset.  Nekin jo vähän pinttyneet. Päätin laajentaa mustaa vielä jatkeeksi ruokailutilaan. Saadaan kirjavuutta pois. Toki alkoi tehdä mieli maalata loputkin seinät, mutta MUSTA TUNTUU ETTÄ  MUSTA SAA NYT RIITTÄÄ. Tämä on juuri sopivasti. Maalatessa kyllä tuntui, että "hitsi nyt tätä taitaa tulla kuitenkin liikaa". On se sen verran dominoiva väri. Mutta kyllä se on ihan hyvä näin. 
Pojat olivat aamusella sisään tullesssa suut selällään, että KATO!!!!! Kyllä, he huomasivat seinän vaihtaneen väriä. ;)


Huomenna onneksi luvattu vähemmän pakkasta niin saadaan olla ulkona ihan rauhassa. Keskiviikkona vaihtuukin vuosi ja tulee meille vieraita. Isännän sisko miehensä kanssa yökylään ja siis se meidän vanhimman tyttären poikaystävä. 
Tänään joutuu kuitenkin vielä viemään meidän tyttäret shoppailemaan lahjaksi saamiaan rahoja ja ruokaa on kai kannettava. Taas! Mietinnässä koko ajan, että mitä sille poikaystävälle tarjotaan, ettei se säikähdä. =D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti