Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukuusi-askartelua sun muuta

Lauantaina popcornien kanssa sotkeminen meni överiksi ja laitoin pari syyllistä imuroimaan. Alkuvastustuksen jälkeen imuroinnista ei meinannut tulla loppua. Näin 9 ja 6 veet. 


Noh, tämmöisen mökin tuo 12v teki itse. Kaveri teki omansa ja vei sen mennessään kotiinsa. 


12v jakoi mökkinsä sisarustensa kanssa ja näitä murusia vain jäi jäljelle.


Minä yritin taas niitä joulukortteja, mutta en kyllä voi sanoa olevani kovin pitkäjänteinen niiden tekemisessä enkä yleensä ole tyytyväinen lopputulokseen. Kaipa nämä silti voi jollekin antaa.
Maanantai-aamuna tehtiin kahdestaan 6veen kanssa muutama torttu itsellemme ennenkuin singottiin itsemme hakemaan isoveljeä koululta ja molemmilla oli hammaslääkärit. 


Tässä tänään oli tangomarkkinat. Pojat kuulemma tanssivat tangoa päiväunien jälkeen.


Sitten askarreltiin joulukuusi. Piirsin paperille ison kolmion kuusen muotoon. Sitten vain ruttaamaan vihreitä myttyjä silkkipaperista ja liimamaan. Lopuksi muutama punainen "koristepallo" myttyyn ja kuuseen. Olivat sitä mieltä että kuusella pitää olla jalka. No, annoin ruskeat kartonkipalat jaloiksi. Sitten 5v sanoi että kuusen alla pitää olla lahjoja. Leikkasin siis myös muutaman kartonkipalasen paketeiksi ja käskin piirtää siihen lahjanauhat. NOH, siitä taas meinasi tulla itku 3veelle pojalle joka ei niitä naamoja halua piirtää "kun ei osaa". Piti minun piirtää. Ja 5v alkoi itkemään kun meni pieleen. "Again!" (suom. huom. "taas, jälleen kerran, alati aina ja joka kerta sama juttu")
Toisten kuusista tuli vähän harvempia, alla olevan 3veen kuusesta tuli oikein tuuhea. Koristeet vaan tuppaa näköjään olemaan vähän alalaitaisia.


Tytöllä oli joku haju, että missä ne koristeet yleensä on.


Poikien tuotokset alla. 5veellä näyttäisi olevan myös "koristepallot" vähän alhaalla ja yksi ylhäällä latvassa. Yritin  kysellä josko laitettaisi keltainen myttyrä tähdeksi latvaan, niin ei kuulemma tarvinnut kun hällä on jo pallo. Tätä tyttöstä vähän häiritsi tuo kuivunut liima sormissa. 


5veetä kun ei oikein tuo ulkoilu iske ja mielummin olisi sisällä, niin joka kerta päiväunien jälkeen on nykyään sanonut, että nyt siellä varmaan sataa tai kuten tänään, nyt siellä kun sataa räntää niin voidaanko...(piirtää, muovailla, leikkiä sisällä) No siellä ei tänään kyllä enää iltapäivällä satanut mitään, mutta tehtiin silti kuusi. Ja sisällä leikkiminenkään ei sen jälkeen oikein onnistunut kun meni riehunnan puolelle vain. Sitten kun lopulta oltiin menossa ulos, tulikin pojille hakija vähän etuaikaisessa. Ei tarvinnut niitä kurahousuja kiskoakaan. 
(Alkaa kyllä vähän rasittaa tuo kuran määrä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti