Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 29. helmikuuta 2016

Uutta kiikkua tupaan

Ostin lauantain biltemasta pyöreän kiikun. Siihen hyppääminen ja siinä pysyminen tuottivat meidän molemmilla nuorimmilla hieman vaikeuksia alkuun, mutta oppivat suht nopeasti kuinka toimitaan. Sama kävi tänään hoidokeilla, jotka siihen tutustuivat. Alkuun meni hermo kun ei meinattu millään ymmärtää miten siinä pysytään, ja ettei siihen voi nousta polvilleen (poika yritti ja yritti) mutta 10 minuutin kuluttua se jo sujui. 


mansikkarahkaa...

Ja välipalalla piti olla torstaina vain hedelmäsalaattia, mutta minulla ihan vahingossa tarttui aamulla jauhopussi käteen kun piti jauhelihan olla ja siitä syntyikin sitten mokkapala eikä lounasruoka. No kyllä se lounaskin sitten aikanaan valmistui, mutta saivat sitten mokkapalaa poikkeuksena välipalalla. Ainoa ongelma tässä oli se, minkä epäilinkin, että hedelmäsalaatti ei sitten mennyt oikeastaan kuin vain sen että maistettiin kun on pakko. Ennen ovat kyllä syöneet.  :(


Oman sakin kitaan se sitten päivän aikana hävisikin. Taisi kuusi palaa jäädä seuraavaan päivään koko pellistä.


Lauantain ruuanlaittotuokio lähtee tästä. Meidän 7, 10 ja 13 vuotiaat ovat alkaneet tahtomaan parsakaalia keitettynä ruualle. Mikäs siinä... 
Isäntä oli poissa muonavahvuudesta la-su. Vanhin muuttanut pois. Ruuanlaiton opettelu on käynnissä uudelleen. Eihän tähän ruokaan tarvinnutkaan kahta laatikollista kanafileitä. Kun laskin montako syöjää ja paljonko yleensä jokainen syö, kävi ilmi, ettei siihen kulukaan kuin yksi laatikko. Ei ole koskaan riittänyt pelkkä yksi. Minulla kulunee aikaa ennenkuin menee perille. Kirjanpitoni mukaan helmikuun ruokalasku on n. 100e pienempi kuin aiemmin kun vanhin asui kotona. Tässä on huomioitu arviona myös se, että kuukausi on lyhyempi kuin muut. En olisi odottanut niin suurta summaa. Tohdin toivoa 50 euroa. Pelkäsin, ettei vaikuta mitenkään. 


Lauantain juoksin kirppareilla ja eksyin myös shoppailukeskukseen. Pisti silmään sievä vauvanvaate, jotka eivät ole aiemmin kiinnostaneet pätkääkään. Piti siedettävän hintaisena ostaa. Muuten aion kyllä välttää uusien ostelua. Aion välttää ostelua ylipäätään. En ole vieläkään ajatukseen tottunut vaikka enää tasan kuukausi niin alkaa äitiysloma. Silloin pitänee vaikka väkisin keksiä jotain pakollista taloon. Minulle kuulemma kärrätään sitten toukokuussa ilmaiseksi käytetty pinnasänky. Kiitos siitä. Eipähän tarvii sitäkään lähteä metsästämään. Eikä säilöä etukäteen täällä.


Lauantain jälkiruoka. Kääretorttua. Jostain syystä olin vauhdissa mitä ei satu kovin usein. Joku ihmeellinen vauhdinhurma minuun iski silloin torstainakin heti aamusta kun mokkapaloja väänsin aamutuimaan. Voisi moinen iskeä useammin. Ollut liikaa puhti poissa vaikka tahtoa olisi. 
Kahvilukemisena touretten-oireyhtymä kirjaa. Ihan mielenkiinnosta meidän 10 veen takia lueskelen vaikkei hällä varsinaista Tourettea ole, mutta oireet silti on. Liittyen vain noihin muihin diagnooseihin. Nykyään ovat runsaita ja näkyviä pojan motoriset sekä äänelliset tic-oireet. Ne loppuvat siihen kun poika nukahtaa ja alkavat kun herää. Vapaapäivinä huomaa aamulla milloin poika on hereillä kun huoneesta alkaa kuulua kaikenlaista puhinaa, puuskutusta ja  muuta tuttua ääntelyä. 


Tämä viikko vielä ja sitten on hiihtoloma täällä! Yleensä olen pyytänyt pari päivää vapaaksi hiihto- ja syyslomaviikoilta, mutta nyt piti pyytää koko viikko, koska meille myönnettiin tuettu loma Vuokatin urheiluopistolle lähtö ma ja tulo la. Vanhin ei lähde koska olisi maksanut omavastuun. Alle 17vuotiaat lomailevat ilmaiseksi. Täysihoito. Mummi tulee kissavahdiksi ja ilmeisesti vanhin tyttömme myös muutamaksi päiväksi. Pyysi mummia hakemaan hänet kotiin silloin. Onpahan mummilla seuraa viikolle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti