Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hiihtoloman alku

Täällä on alkanut hiihtoloma, mutta ei varsinaisesti minulla. Pyysin kyllä torstain vapaaksi perjantain lisäksi, että saa nuo meidänkin lapset olla pari päivää rauhassa. 
Viikonloppuna pyysin 6veetä kanssani ruuanlaittoon, mutta mikään muu homma ei nyt kelvannut kuin kurkun pilkkominen. 15v lähti lauantaina kaverinsa isovanhempien luokse Tahkolle ja laskemaan viikonlopuksi. Meillä oli 17veellä kaveri kylässä. Ettei vaan pääse tämä porukka pienenemään. ;)  Yksi pois, yksi tilalle!
Lauantaina annoin  12veen ottaa nuoremmat mukaansa lenkille. Viipyivätkin todella pitkään. Sunnuntaina isi otti 3 nuorinta mukaansa pilkille. Koko eteinen haisi mukavasti kalalle. =/


Maanantaina yksi hoidokki ilmoittautui sairaaksi joten aamupäivästä kehkeytyikin oikein mammutti-ulkoilu. Yritettiin käydä jäällä kävelyllä ja olisi se onnistunutkin, mutta sen verran oli vettä, että minun kenkäni meinasivat kastua. Pojilla oli kyllä kumpparit. Niinpä ei hirveän kauas kävelty. Pojat olivat keskenään jo hieman tylsistyneitä ennen puolta yhtätoista. Olivat tulleet kuitenkin juuri ennen yhdeksää pihaan. Ajattelin, että yritetään nyt kuitenkin saada oltua siihen yhteentoista jotenkin. Puolen jälkeen tulikin 6 ja 9veet pihalle niin saatiin vähän mielenkiintoa ulkoiluun. Sitten juuri kun ajattelin,että pojat vois ottaa kohta sisään syömään (klo 11.00) , tuli ulos 12v. No siitähän sitten alkoi meidän tytön ohjaamana majan rakennus ja sen sellainen ja pojathan viihtyy kun 12v hössöttää. Niinpä tuumasin, että mikäpä tässä kun yleensä poikia ei kovin helposti väsytä, mutta hoidokkitytteli on useimmiten todella väsynyt jo lähempänä ruoka-aikaa, niin hyödynnetään tämä sitten pidennettynä ulkoiluaikana. Ei jaksanut niin kelloa tuijottaa kun sillä ei ollut suurta merkitystä. Tultiin sisälle lopulta klo 12.15, jolloin normaalisti oltaisi lukemassa jo satua. Yhdeltä päästiin levolle. Eipä tuo poikia haitannut. Ruokaa upposi ja luulisi unenkin tulevan kun yli 3 tunnin megaulkoilu on alla ja mahat pullollaan kanakeittoa. 
Niin, ja perjantaina ostin uuden auton itselleni. Siis uuden käytetyn, vanhan, auton! Pääsee taas rauhassa ajelemaan omaan tahtiin. 
Mutta iloista hiihtolomaa, kenellä se nyt juuri sattuu olemaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti