Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Koulutusta

Päätin aloittaa ruuanlaitto-koulutuksen meidän isompien lasten kesken. Tänään meinasi tulla väittely kuka sitä laittaa kun 16v olisi halunnut, mutta sillä oli kaveri kaiken päivää, ja tämä 11v olisi myös välttämättä tahtonut, niin päättivät sitten näin, että tämä tekee nyt ja 16v ensi viikonloppuna. Ensin ajattelin, että 13v ja 16v tekevät vuoroviikonloppuina jotain ruokaa, että oppivat ja minä pääsen joskus sitten helpommalla kun ei tarvitse myöhemmin vahtia enää sitä laittamista ja olla neuvomassa. Tässä valmistuu helppo eväs, eli nakkikeitto. Eka kertaa ruokaa laittamassa siis 11v. Pari muuta tarkkailijaa ihmettelivät välillä vieressä. 8v kyseli voiko hänkin joskus opetella laittamaan ruokaa. No, tietenkin voi. Illalla vielä 13v aikoi tehdä pizzaa. Sitä ei tarvitse valvoa vaan se sujuu pohjantekoa myöten ilman äidin läsnäoloa.











Aloin myös tehdä kotityölistaa kaikille, myös näille kahdelle nuoremmalle eli 8 ja 5 vuotiaille. Kyllä niiltäkin varmaan jokin homma sujuu. 5v voi ainakin purkaa äidin kanssa kauppakasseja ja tyhjentää astianpesukonetta. Niitä on joskus tehnytkin, mutta pitäisi ottaa tavaksi. 
Pääidea tässä ruuanlaittokoulutuksessa oli, että varsinkin 13v poika on nirso, ja saattaisi edes yrittää syödä, jos saisi itse sen laittaa, ja vielä ehkä valita mitä laittaa. Yleensä se kyllä useimmiten olisi kanaa. 16v taas ei halua olla lähelläkään kanaa. Ja on myöskin nirso, eikä syö koskaan päivällä ruokaa lukiolla. Jos meidän tämä viimeksi mainittu vanhin aikoo syksyllä muuttaa kotoa pois, olisi ihan aiheellista pitää laajennettu ruuanlaittokoulu. Leivonta luontuu häneltä kyllä itsestään. Ravitsemusoppia on jaettu ja tolkutettu runsaasti kilpa-aerobic harrastuksen vuoksi, että urheilu sujuisi paremmin, jaksaisi ja lihakset kehittyisivät. 
Että tämmöistä viikonloppua. Nyt ravitsevaa suklaata syliin ja tuijottamaan nauhoitettuja turhanpäiväisiä ohjelmia nauhalta. 
=)

vinkkiviitonen: telkasta tulee sarja "suurperhe Bates", tosi hyvä ohjelma. 

2 kommenttia:

  1. Vähän samaa olen ajatellut ruoanlaitto-opetuksesta. Ja suurperhe-Bates sarjasta tuli hetkessä meidän suosikki, oikein odotetaan seuraavaa osaa.

    VastaaPoista
  2. Jep!
    Olen ajatellut aiemminkin tuota ruokahommaa, kun teinit on muuten kiinnostuneita ruuanlaitosta, mutteivät hirveästi patistamatta laita. Tuo tv-ohjelma antoi lisäpuhtia tähän hommaan minulle.

    VastaaPoista