Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Sunnuntailounas hatusta vetäisten/Kaalikeitto

Eipäs ollut hajuakaan, mitä tänään syötetään 1veelle lounaaksi. Ei hotsittanut kauppaankaan sinkaista. Kaapista löytyi jämiä kaikenlaista. Pakkasesta pieni 50-100g köntsä jauhelihaa. Mietintämyssy päähän ja siitähän se syntyi. Kaalikeitto. Alla jämiä kaikenlaisesta kaapista kaivetusta.

Keittoon tuli:
jauhelihaa
varhaiskaalia
lanttua
porkkanaa
purjoa
lihaliemikuutio tai fondi
Herbamarea (yrttisuolaa)

Pottuja en jaksanut vaivautua laittamaan. Hyvää tuli näinkin. Se OLI hyvää. Pojallekkin kelpasi. Voitaisko tätä nyt sanoa sitten vähähiilihydraattiseksi....Ruokahetki

Leipä ei pojjaalle oikein maistu. Eipä sen ehkä tarvitsekkaan. Meneepähän ruokaa. Joka ruuan jälkeen hän huitoo hedelmäkulholle päin ja komentaa antamaan sieltä jotain. Tällä hetkellä se onkin täynnä pöytää myöten. Sieltä löytyy nektariineja, persikoita, kiivejä, banaania, mandariineja ja verigreippi. Valitsin viimeisen mandariinin hälle.

Jälkiruoka

Aamulla hän söi persikan ja mustikoita. Leipää annoin, muttei se uponnut. Kauramaidon joi. Tämä jätkä voisi ilmeisemmin elää pelkillä hedelmillä. Isä toi mustikoita toissa-aamuna vastapoimittuna pari isoa rasiallista. Aamulla syötiin loput. 11v rakastaa mustikkamaitoa ja siihen sitä on uponnut suurin osa mustikoista.
Jos joku ei mene alas kovin hyvin, se on makaronilaatikko ja lihapullat. Liekö liian mautonta ja tylsän näköistä. Kana-, sekä kalapullat menevät kyllä.
Ja jos lapsen pitäisi päivän aikana syödä 5 omaa kourallista kasviksi, hedelmiä ja marjoja, niin laskin, että se on jo lounaalla täyttynyt siihen viiteen. Lisää seurannee vielä runsaasti. Tämä asia nyt vaan käväisi tässä mielessä.

Vanhinta tytärtä piti opettaa  ajamaan minun autoani, kun tarvitsee sitä kolmosvaiheeseen elokuun alussa, eikä omista omaa autoa, eikä ole oikeastaan ajanut kahteen ajokorttivuoteensa autoa kuin pari kertaa. Huonolla menestyksellä. (Kytkimen käyttöongelma) Tällä erää sitä ongelmaa ei ollut, kun on automaattivaihteet. Oli huolissaan silti, että eikö se varmasti sammu lähdössä tai lähde taaksepäin valumaan mäessä. No eihän se taatusti....  Ihastui ikihyviksi autolla ajoon tämän ajelun jälkeen. Pitäisi yrittää saada se ajelemaan useammin, ettei unohda liikennesääntöjäkin pian. Normivaihteilla on melko arka.
Sisko ajoi Etolaan ja äidin kouraan tarttui tämmöinen auto veljellekkin. Sisko kasasi sen veljelleen.


Erään päivän kesäinen picnic etuovella. Pullakahvit!

Ja mustikoita nami nami!

Nykypäivien elämää alla.........

Lojumista..


Ja lisää lojumista...

2 kommenttia: