Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 15. heinäkuuta 2017

1 vuotiaan lauantain ruokailu

Ajattelin laittaa huvikseni tänne, kuinka meidän poikkeli tänään ruokaili. Aamupala klo:8.30. Aamu alkoi tällä kertaa kaurapuurolla, jossa oli voisilmä. Lisäksi puoli banaania ja kurkkupaloja sekä kaurajuomaa maitona.

Lounas klo:11.30
Lounaaksi tein lohi-pinaattikastikkeen sydänmakaroneilla plus kurkku ja tomaatti. Lisäksi kaurajuomaa.

Lounas

Välipala klo: 14.30
 Tänään kokeilin välipalaksi gluteenittomia kauraräiskäleitä, joiden ohjeen löysin uusimmasta Hyvä Terveys-lehdestä. Ovat myös maidottomia. Yleensä en suuremmin ala valmistamaan mitään välipalaa, vaan laitan eteen jotain yksinkertaista, kuten hedelmän, soseen tai vaikka muffinin, jos sattuu olemaan leivottuna. Nyt teki noita mieli kokeilla.


Normaalit letut eivät ole maistuneet tälle hiihtäjälle aiemmin, mutta tämän lettusen hän söi kokonaan. Lisänä pari omenanpalaa kokeeksi ja letulla pikkuisen mansikkahilloa. Juomana vettä. Olen päätynyt antamaan välipalalla aina vettä. En katso, että välipalan täytyisi täyttää lapsi pullolleen, vaan olla kevyehkö. (olin oikeassa, että omenaa on hankala pureksia muutamalla pienellä hampaalla ja sen syönti oli siksi takkuista. Yritti kyllä kovasti.)

Välipala

Väliaika hiekkalaatikolla. Viihtyi siinä noin viisi minuuttia. Ei pysy paikallaan kauaa. Täytyy kävellä koko ajan kun kerran osaa.


Päivällinen klo: 17.00 
Sitten olikin taas kauhea nälkä. Päivälliseksi oli tummaa pastaa ja bolognesekastiketta. Lisänä kurkkua ja kaurajuomaa. Tajusin päivällistä syödessäni, ettei käynyt mielessä aiemmin, että molemmat ruoat ovat pastaa. Ehkä se ei tällä erää ole niin vaarallista. Yleensä vältän samantyyppisiä kahta kertaa päivässä vaihtelun vaalimiseksi. Viitataan tällekkin "kömmähdykselle" kintaalla. Ravitsemussuunnittelija ei ole ollut ajantasalla ruokalistaa tehdessään.Iltapala klo: 20.00
Iltapalaksi paistoin coctailpiirakoita, joita hän söi kaksi sekä lisäksi purkillisen hedelmäsosetta ja kaurajuomaa.
Kaikki päivän annokset ovat menneet alas viimeistä murua myöten. Hän rakastaa selvästi syömistä ja olisikin mielellään aina pöydässä. Meillä tällä erää pidetään kiinni siitä, että vain ruoka-aikoina syödään. Olen siis viisastunut nuoremmilta vuosiltani kasvattajana. Ainakin luulisin niin. (Onneksi kukaan ei nähnyt lasteni eväitä vuonna 2000....;)  )

Pojan ruokailuajat menevät joustavasti näin:
Aamupala 8-9 välillä
Lounas 11-13
Välipala 14-15.30
Päivällinen 16.30-18
Iltapala 19.30-20

Riippuen päivän kulusta. Jos lounas menee myöhempään, niin sitten kaikki muukin yleensä. Ollaan me jonniin kerran syöty päivällistä jopa 18.30. mutta vain parisen kertaa. Se on ihan hyvä aika sekin.  Kunhan syödään!  =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti