Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 22. joulukuuta 2016

Joulupuu on rakennettu.......


Tiistaina laitettiin kuusi. Kävin sen verkkoon käärittynä ostamassa maanantai-iltana niinkuin sian säkissä. Onneksi se osoittautui kivan tuuheaksi ja tasaiseksi. Runko näyttää olevan vähän kiero, muttei haittaavasti. Piti nojatuoli siirtää, että sai sen mahtumaan nurkkaan. Aattona täällä onkin sitten melko tiivis tunnelma, mutta eiköhän tuota mahduta. Mummin pitäisi tulla huomenna illalla, vaikka onkin ollut päiväkausia kuumeessa (mitä ei koskaan sille yleensä nouse), ja vielä melko korkeassa, mutta aikoo selvitä. Kävi lääkärissä tänään, eikä mitään ihmeellisempää löytynyt kuulemma. Koska vauva on oppinut etenemään vauhdilla, pelkäsin, että kuusi ei saa olla rauhassa ollenkaan. Meillä ei kestä mitkään johdotkaan seinissä. Sitä kiinnostaa kaikki. Kyllä tuo kuusi kiinnosti heti alkuun kun se nurkkaan iskettiin. Sitä piti yrittää nykiä ja minä vieressä kymmeniä kertoja toistin "eeeiii". Ja vauva irrotti otteen ja katsoi minua varovasti ja yritti uudelleen ja sama taas ja sitä rataa, kunnes luovutti!!!! 


Sitten toisena päivän meidän mielensäpahoittaja kun yritti kuuseen kurkottaa ja äiti meni sanomaan "ei" niin siitä syntyi poru. Ilmeisesti hänen korkeudellaan on aavistus mitä se tarkoittaa. Hetken itkettyään jätti kuusen ja lähti etsimään muuta nyhdettävää. Sittempä se on saanut olla yllättäen rauhassa. Vaikka hän siitä 1-3m säteellä puolet päivästäään viettää. Hänen korkeudellaan on myös hoviviihdyttäjät aina valmiustilassa jos tylsyys iskee. Hän onkin sitä mieltä, että JONKUN on oltava siinä aina joka tapauksessa. 


Kuninkaalliset sapuskat valmistettiin kirjastosta lainatusta pienten keittokirjasta. Linssejä en ole koskaan edes ostanut, mutta vauva sai siitä sapuskaa muutamaksi päiväksi. 

Yksi hoviviihdyttäjä (11v) opetteli koulussaan juomaan kahvia ja sitä tässä kotonakin on sille pitänyt tarjota pariin otteeseen. Oppi koulussa enkun tunnilla juomaan English Breakfast teetäkin. 


Minä eilen aloitin haparoiden Fressi-urani ja aamulla marssin hommaamaan jäsenyyden. Puoli viideltä olin ensimmäisellä ryhmäliikuntatunnillani yli kahteenkymmeneen vuoteen. Olo oli hieman pihalla oleva. Tunnin nimi oli DANCE. Olihan tuo. En tiennytkään, että nykyään rytmitaju ei riitä jalkojen siirtämiseen sivuun ja takaisin. Pieni hiki tuli, hengästynyt en varsinaisesti kovin vaikka koko ajan pitikin hyppiä ja liikkua, että ilmeisesti kunto ei ole aivan pohjalukemasta vaikka niin luulin. Lihaskunto taas luultavasti on. Kotiin kun pääsin niin kuuma oli sitten vasta kotona. Vauva oli viihtynyt 19v siskonsa hoidossa hyvin. Hyvin oli tyytyväinen lapsi. Myös isompi. Näin aamusella sitten tänään oli pohkeet ja nilkat jonkinverran kipeät. Päivällä enää nilkkoja särki. Pelkäsinkin, että ne juuri eivät kestä. Nyt on enää jalkapöydät kipeet. Joutuu ostamaan sisäliikkakengät. Sukkasillaan luisti koko ajan ja ehkä siksi on jalka kipeä kun sitä piti jännittää. 
Illalla kun tulin kotiin oli vastassa tietysti vauva ja isosiskonsa ja sitten oli 8 ja 11 veet jotka olivat räjäyttäneet koko olkkarin ja riehuivat pitkin sohvia ja lattioita tavaroiden seassa. Sitten tuli vauvan kummi kylään ja yritettiin valkata hänen tuomiaan vanhoja vauvan vaatekertoja mitä haluan. Siinä sitten metakan keskellä, vanhimman kanssa samalla sanasia vaihdellen, kahden kahelin möykätessä olkkarissa ja vauvaa kannellen hirveästi hikeä pukaten yritin keskittyä valkkaamaan vaatteita ja keskustella kummin kanssa niin alko tuntumaan hieman, että käyttöjärjestelmäni hieman ylikuormittuu. Kun kummi sitten lähti pian ja yritin saada tolkkua riehuvaan joukkoon ja iltahommiin sakkia, iski kauhea väsy. Tuntui etten pysy edes pystyssä. Mielessä kävi, etten ikinä lähde enään mihinkään kun koko huusholli sekoaa kun olen poissa tunnin. Se väsymys siitä tunnista oli karsea. Mutta jos useammin käy, saattaahaan se siitä alkaa kohenemaan.... Katsoo nyt kuinka edes pääsee jatkossa kovin. Personal trainerin saa kuulemma alkuun ilmaiseksi tunniksi kartoittamaan tilannetta. No, onhan mulla toi vanhin tytär. Sehän treenaa johonkin fitnes-kisoihin valmentajan kera, että kaipa siltä joku neuvo löytyy jos tarvitsee. Ihan ilmaiseksi!

Iloista joulunodotusta. Kohta se on ovella.


2 kommenttia: