Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 5. joulukuuta 2016

Matka mukulamessuun sunnuntaina

Sunnuntain ratoksi sain suostuteltua 2 pleikanpelaajaa lähtemään vauvan ja minun kanssani KÄVELLEN mukulamessuun seurakuntatalolle. (matkaa reilu kilometri) 16v ihmettelikin kun sää oli kylmä, että mitä järkeä on kävellä kun on autokin..... noh...äiti tietenkin tahtoo tehdä kaiken vaikeimman kautta.
Lähteissä 8v veti herneitä nenäntäydeltä kun joutui lopettamaan pelaamisen, mutta tahtoi kuitenkin messuun kun oli kerrottu, että sen jälkeen on tarjoilua ja lupasin myös koukata isojen lumikasojen kautta. Niinpä 11v juoksi edellä pää kolmantena jalkana kaiken matkaa ja 8v tuli hyvän matkaa perässä hernenenineen  (juuri ja juuri aina näkyi) Tuli kyllä lähelle sitten kun alkoi olla autoteitä ylitettävänä. Kuvat ovat hämärän takia nykyään todella surkeita.


Koska se herne meni nenään, niin lähtö kesti niin kauan, ettei ehditty lumipenkoille jäämään mennessä, vaan se homma piti jättää kotiinpaluumatkalle. Messun jälkeen olikin ilma aivan toinen. Kauhean sakea lumimyräkkä ja myrskytuuli oli ilmaantunut sillä välin. Sitkeästi silti mäkiä kiivettiin.


 11v lähti mukaan vain näiden houkuttimien ansiosta myös, eli tarjoilu ja lumipenkat. Autistisen lapsen ominaisuudet tulivat esiin tehokkaasti papin juttujen aikana vaikka pappi toki puhelikin lapsien juttuja ja "kieltä". Se vaan kesti niin kauan, että papin puheripulin aikana 11v ehti vähän kovempaankin ääneen todeta, ettei kyllä enää ikinä lähde mukulamessuun kun oli niin tylsää eikä jaksaisi istua ja valui penkillä. Puolisen tuntia oli siihen mennessä istuttu. Koska kyseessä oli lapsille tarkoitettu messu, ei ollut niin vakavaa jossei jaksaisi istua ja olla hiljaa, mutta totesin pojalle silti, että koska olet sen verran iso (vaikkakin erityislapsi), voit istua moisen ajan penkissä. Pian tuli aika jolloin sai jaloitella erilaisilla rasteilla muissa huoneissa käytävillä, muttei sellainen tietenkään meidän tenavia kiinnostanut. Mutta jaloittelivat sitten muutenvain. Vauva oli todella väsynyt, mutta kuitenkin pysyi hiljaa ja suhteellisen mukavasti sylissä seuraili kun välillä sentään musiikkiakin oli. Aika paljonkin. 8veen herne irtosi nenästä heti kun saavuttiin seurakuntatalolle.
Kun vihdoin päästiin tarjoilun kimppuun (joulutorttuja ja riisipiirakkaa. Kahvia ja mehua) niin unohtui papin tylsät jutut ja 11v ilmoitti, että voi toistekkin lähteä mukulamessuun. Sitten santsasivat torttuja ja piirakoita. 
Yhtä kaikki siis mukava ilta kuitenniin. 

Tänään sitten glögiä ja peräti ulkoilua harrastivat eilisestä innostuneita. Jäivät nimittäin lumimyräkkään ulkoilemaan pimeään illalla messusta tullessa ja ilmaantuivat sisään vasta liki puoli yhdeksältä. Niinpä tänäänkin aamupäivällä menivät ulos (karsea tuuli vielä oli) ja ulkoilivat liki pari tuntia rakennellen lumijuttujaan meidän oven eteen. 

Lahjan paketointia iltasella.....no, tuo ei taida mahtua pakettiin.
 Sain vielä tehtyä porkkanasämpylöitä kun vauva päätti nukkua hyvin pihalla tuulessa ja kylmässä. Yleensä ei nuku ulkona oikeastaan kovinkaan pitkään. Sinne en sitä varta vasten edes koskaan ala nukuttamaan. Vauva jää ulos nukkumaan, mikäli on asiaa ja käyn jossain kävellen. Tänään kävelin kirjastoon.


Hyvää huomista itsenäisyyspäivää! Ja kiva kun on porukkaa ilmaantunut lukijoiksi!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti