Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Vauhdilla kohti joulua

Kaiveltiin joulukoristeita esiin. 8veen rakas pieni joulukuusi ja sen koristeet päätyivät hänen oman kaappinsa päälle alakerran makkariin. Rauhassa ei ole oikein saanut laitella mitään. Ehdin vain heittää joitain johonkin, koska vauva on nykyään hieman kiukkuinen. Mikälie halipula.


 Hetken sain kuitenkin paketoida 3 lahjaa, jotka olen yllättävän ajoissa päässyt hankkimaan. Siis saanut aikaiseksi hankkia. Keksittävää silti vielä riittää. 11veellä on ongelmia keksiä mitään muuta kuin pelejä pleikalle, joita isä aikoo ostaa. Minä hommaisin mielummin jotain muutakin tekemistä. 


 Me käytiin eilen vauvan kanssa ostoksilla kun vietiin ensin 11v avustajan kanssa Hoploppiin mönkimään. Me mentiin ensin kirpparille ja kahvilaan. Eka kertaa vaavi pystyi istumaan normaalissa syöttötuolissa- ei valahdellut enää niin ettei pysty olemaan. Vähän toppapuku tuki selkää. Vauvalla tuntui olevan hauskaa. Syötiin ja sitten seurailtiin ympäristön äksöniä. Yleensä vauva ei tykkää kököttää yleisillä paikoilla. Varmaan pelkkä kärryissä makaaminen (vaikka pysyasennossa) ei kiinnosta pidemmän päälle. Kokeiltiin vielä kitumarketissa normaalia ostoskärryn istuinta ja hyvinhän tuo siinä istui. Kassalla vasta alkoi valumaan kun väsyi. Mutta ei kiukuttanut. Alkaa olla iso vauvakaukaloihin. Täytettiin toissapäivänä 7 kk.
 Lasten kalenterit rivissä. Ostin eilen vielä alesta kivan askartelukalenterin, jossa on yksi askartelu joka päivälle. Kirjassa on sitten pahvisia irroitettavia hahmoja joista askarrella. Se oli hittituote.Illalla paistettiin pipareitakin. Ostin yhden pienen valmistaikinan, että saavat jotain tehdä. Mummi tulee ensi viikolla ja tekee meille aina hirveän kasan pipareita ja tuo niitä yleensä monessa erässä. Itse kun ei niitä syö, enkä minäkään. 14v jakeli taikinaa nuoremmille ja vauva katseli mielenkiinnolla vierestä.


 Lopputuotos oli melko ankean näköistä, mutta kyllä se suihin häviää. Maku kai tuo ratkaisee. Eka pelti meinasi kärähtää. 


 Loppukevennys: kissa rakastui lapsen poniin kerrassaan.
Ja se uusi pöytä, nyt keittiöönkin mahtuu paremmin kun iso lähti tilaa viemästä. Meillä harvemmin yhtäiakaa kovin paljon sakkia on.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti