Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 30. joulukuuta 2016

Vauva vaiheessa ja äiti toisessa

Lapsen elämässä on vaiheita. Varsinkin vauvalla. Ja varsinkin yöunien sujumisessa. Vauvoilla on aina menossa jokin vaihe, joka vaikuttaa yöunien sujumiseen. Vauva nukkuisi muuten hyvin, mutta se nyt sattuu olemaan vähän vaiheessa. Sillä on hampaidentekovaihe (kestää kuukausia), liikkumaanoppimisvaihe (kestää sekin kuukausia), puhumaanoppimisvaihe (kestosta ei muistikuvaa entisistä), "muuten vaan sairas"-vaihe, tiheäänsyömisvaihe, vatsanpuruvaihe (kestää 3-4kk tai 1 vuotta)... Vaiheita löytynee lisää. Siis koko vauvaikä ei riitä näiden vaiheiden kestoksi. Vaiheita voi myös mukavasti yhdistellä jos haluaa haastetta. Meidän vauvan vaiheen määritelmä on epäselvä kun se todennäköisesti on yhdistelmä suurimmasta osasta edellämainittuja. Puhua se ei sentään vielä yritä. Mutta kyllä sekin vaihe vielä tulee.


Äidillä on menossa ikäkriisi-vaihe. Kunnonkohotusvaihe on siinä vaiheessa, että kun viikon verran on ollut lapsenvahti ja sitä on pitänyt juosta kuntoilukeskuksessa kaikella mahdollisella tunnilla ihan varalta jos kohta ei taas pääse niin lihakset ovat sitä mieltä, että taukoakin voisi pitää. Tälle päivälle olin vielä ottanut personal trainerin ohjaamaan kuntosalilaitteisiin. Se sattui yllättävän vähän ottaen huomioon, että kotona portaidenkin kävely sattuu. Ehkä se on niin, että treenaavien karjujen keskellä ei kehtaa kovin vähästä valittaa. 

Tänään olen päättänyt, että joulukuusi on kiva, mutta sekin on tullut siihen vaiheeseen, että se joutaa pihalle iltapuhteeksi. Se on alkanut heitellä liikaa neulasia. Vauva on tänään tullut vaiheeseen, että alkoi kunnolla kontata. Vanhimman tyttäreni lähistölläasusteluvaihe on päättynyt ja huomenna se muuttaa keskustaan jonne pidempi matka. Nyt minun on aika lähteä saunaan kun mummi on vielä täällä tämän illan. Sitten ei enää taas oikein saunassa istuskella. Vauva on siinä vaiheessa muiden muassa, että jos äiti on suihkussa, asia ok, mutta jos äiti menee saunan puolelle, asia on kaikkea muuta kuin ok! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti