Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Pitääkö olla huolissaan

-Onko vaarallista, jos lapset isällään syövät viikonlopun pelkkää makkaraa?

-Aiheutuuko kohtuutonta haittaa, mikäli isä ei osaa huomauttaa lapsilleen saunan jälkeen, että voisi vaihtaa edes puhtaat alusvaatteet, eivätkä lapsetkaan sellaista itse muista?

-Kuinka käy vauvan varhaiselle kehitykselle, jos se jätetään hoitoon nelikuisena tunniksi ja vartiksi isosiskolleen 19v ja puolet ajasta menee itkuksi (vauvan)?

-Jos isoveli 16v kantaa huolta, ettei isosisko 19v laita pikkuveljelle tarpeeksi päälle vaunu-unille? (kun se huutaa, on veli sitä mieltä, että se huutaa, koska sillä on kylmä. Kun se nukahtaa, on veli sitä mieltä, että nyt se on hiljaa, koska se vaipui horrokseen, koska se jäätyi)

-Kun perhe kasvaa, mutta kattiloiden koot vaan pienenee?

Lapseni 7v kysyi tänään minulta muunmuassa, että pitääkö vauvan aina olla huolissaan...ja että pitääkö äidin olla huolissaan vauvasta. No.....  niinpä niin!

Tässä pientä pohdittavaa yöksi. Nyt ei enää aivot luista. Väsyttää!

3 kommenttia:

  1. Ei tarvitse olla huolissaan. Pääasia että syövät isän luona jotain ja tärkeintähän on että isä ottaa lapset luokseen. En minäkään aina muista saunan jälkeen huomauttaa puhtaista alusvaatteista ja hyvin ovat pärjänneet likasillakin. Vauva ei varmaan vuoden päästä edes muista että on itkenyt isonsiskon luona. Tuo pukemisjuttu on minullekin vielä vähän epäselvä; 4v usein liikenteessä ilman päällysvaatteita. Mutta enpä ole siitäkään huolissaan. Kattilan koot ovat meillä aina olleet pienet vaikka enimmillään 7 ihmistä oli ruokapöydässä. Ja aika pienellä kattilalla nytkin ruokaa tehdään vaikka syömässä oli 9 ihmistä. Jotkut ovat hyvin vähäruokaisia. Sitä ei kyllä minusta uskoisi.

    VastaaPoista
  2. Huojentavaa! Nyt ei tarvitse lähettää näitä kysymyksiä televiision uuteen ohjelmaan toisten selvitettäväksi. :)

    VastaaPoista
  3. Ei tarvi olla huolissaan! Ainoastaan jos se huutaja olisi ollut se 19v, niin pientä traumanpoikasta olis saattanut ilmetä esimerkiksi lapsenlapsien suunnittelun suhteen :P Tsemppiä, oot niin hauska!

    VastaaPoista