Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kodin kohennusta ja kierrätystä (lomaprojekti 1 ja 2)

Projekti nro 1.  Eteinen valmiina! Siitä tuli rauhallisen oloinen entiseen verrattuna. Toki kuka tietää miltä se näyttää sitten kun kaikki koulukamat, syysvaatteet, kengät sun muut vehkeet ovat siellä hujan hajan myöhemmin. Mutta tällä hetkellä se näyttää kivalta. Idea oli selvitä halvalla tai ilmaiseksi. Noh, seinänaulakko on itse asiassa lasten tasapainolauta pihalta kuurattuna ja maalattuna jämämaalilla. ;) Välttääkseni ostamasta kalliita tai edes halpoja koukkuja, kaivoin komeroista ja laatikoista ja löysin juuri sopivasti koukkuja. Toki eriparisia, mutta onpahan mielenkiintoinen ainakin. Ainoa uusi asia on pystyhylly Ikeasta, jonka katsoin tarvitsevani laskutilaksi, käsilaukun ja nenäliinapaketin säilytykseen, sekä isoon mustaan laatikkoon mahtuu talvella oman sakin tumput, huivit, pipot sun muut sekalainen irtosälä. On nimittäin iso laatikko. 
Patterin viereen mahtui passelisti Ikean 1,50 maksava roskapussiteline, johon hoitolapset voivat laittaa piponsa ja tumppunsa. Eikä alimpia tarvitse kaivaa, vaan ne voi vetää sivusta välistä ulos. Sain AHAA-elämyksen yllättäen ja kävi jo mielessä, että "why didn´t I think this before". 
Kerrassaan karsea ja likainen kenkähylly eteisestä tuli puhdistettua ja kannettua eteisen varastokomeroon. Sieltä voi käydä kenkänsä ja eteisessa voi säilyttää niitä joita käyttää parhaillaan. Mikäli vaihtaa, toiset täytyy tuoda tänne. Tuohon päälle vielä kannoin kolmet syyskengät lankattuna odottamaan ilmoja. Eivät ehtineet kuvattaviksi.


Projekti nro 2. Täytyyhän sitä perheellä olla komentokeskus! Täytyyhän??? 
Päätin, että syksyllä en enää aio tulla hulluksi koulusta työntyvän paperisotkun kanssa. Kolmella nuorimmalla on nyt lokerot tärkeille papereille koulusta ja magneettitaululle tulee netistä tulostettava koulujen ruokalista ja viikkonäkymäni onkin jo siinä alhaalla josta näen missä pitää olla milloinkin. On hyödyllinen jo nyt, koska vanhimman tyttären autokoulun ajotunnit alkoivat pyöriä. Ja kuljetetaan nyt sitten sinne loma-aikaan. 
Kahdelle vanhimmalle en laittanut lokeroa, koska lukiosta ei juurikaan tule mitään paperia ja kun syksyllä täyttää 18, sieltä kuuluu tuskin enää mitään, koska täysi-ikäinen vastaa itse omista asioistaan.  9-luokkalaiselle en laittanut, koska ei sieltäkään juurikaan tule mitään kuin kokeita allekirjoitettavaksi. Itselleni on yksi ja yksi on "tärkeää" osastoa. 
Valokuvakehykseen  (jossa on LASI, ei muovi) kirjoitan fläppitaulutussilla meidän päivällisruokalistan, ettei kaikkein tarvitse kysellä mitä ruokaa.
Korkkitaulu ei mahtunut enää keittiön seinämälle. Se on nyt sitten eteisessä. Siihen tulee lukujärjestyksiä jos nyt neljän lapsen järjestykset siihen mahtuvat. Survotaan! Tällä hetkellä siinä kököttää nuorimman synttärikutsu.


Olen myös saanut päätökseen koko talon ikkunoiden pesun. Herranjestas, siihen meni kaksi päivää. Olin melko kipeä sen jälkeen kun maalailin ja pompin ja vielä jynssäsin ikkunat. Niitä on paljon ja ne ovat isoja. Mutta kyllä se palkitsi. Nyt näyttää kuin ei olisi ikkunoita lainkaan. Vain aukot seinässä. 
Ja tietenkin joka huoneessa ikkunanpesu poiki koko huoneen jynssäyksen lattiasta kattoon, vaatehuoneen tyhjennyksen ja uudelleen järjestyksen, varastokomeron uudelleenjärjestyksen sun muuta. Nyt voi sanoa, että aika nauttia siististä talosta!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti