Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Lomaprojektit (nro 3) jatkuu + mehujään teko

Hommahan leviää kuin kulovalkea. Yhden kohdan jos saa kuntoon niin vieressä oleva kohta ei näytä hyvältä. Tässä lähtee olohuoneen yhdellä seinällä ollut tapetti joka oli alaosastaan jo melko kulunut.  Minä kun en osaa lopettaa ja ilmatkin oli niin kylmät että sisällä jouti olemaan. 


Siinä. Sama maali kuin taustalla näkyvässä eteisessä.


Samainen tapetti lähti ensin myös tuolta pieneltä oviseinältä. Maalasin senkin. Nyt kun kaikki jatkuu samalla värillä on huomattavasti mukavampi. Ei ole keltaista, vihreää ja kaikkea mahdollista. 


Sitten poistin iänvanhat Tupperin maustepurkit ja korvasin ne pilttipurkeilla. Kannet maalasin mustalla ja valkoisella maalikynällä kirjoitin mausteiden nimet. 


Nuorimmilla oli kivaa kaikkien ylijäämäroskien kanssa. Lisäksi annettiin vain kyniä ja maalarinteippiä.


Välillä tehtiin mehujäitä. Terveellisiä. Ostin parilla eurolla Ikeasta muotit ja mietin, mistä löytäisi kivan mehujääohjeen. Seuraavana päivänä sellainen tupsahtikin amerikasta yhden blogin uutiskirjeenä sähköpostiini. Että sattuikin sopivasti. Olivat hitti ja herkullisia. Näitä on tehty jo kolmesti. 

MANSIKKA-SITRUUNA MEHUJÄÄ

1 kuppi tuoreita mansikoita
1/2 kuppia puristettua sitruunan mehua (n. 2 sitruunaa)
1 kuppi lämmintä vettä
1/4 kuppia sokeria

Liota sokeri lämpimään veteen. Purista sitruunasta mehut ja sekoita kaikki keskenään tehosekoittimessa tai pyöräytä sauvasekoittimella. Kaada muotteihin ja pakasta. 
(käytin kuppina muumimukia)


Tässä seuraava kohta maalia vailla. Valkoisella lähtee. Itse asiassa on jo lähtenyt, mutta kuvattu ei ole. Kesken on. Ilma lämpeni ja piti välillä olla pihalla ja on ollut muuta juoksua. Myöskin käsi ja hermot väsyy tässä. Tämä paneeli on maalattava vähintään 4 kertaa, että peittyy. Hidasta. Ja huonekorkeus on suurempi kuin normaali. 17v auttoi hetken, mutta silläkin väsähti käsi neljän paneelin jälkeen. 


Kun homma lähtee lapasesta niin se lähtee! Piti päällystää yksi patja kun entiset kankaat oli rumat. 


Viikko sitten isäntä toi tolkuttoman säkin mansikoita isänsä luota. Keränneet ilmaiseksi. Äkkiä suurin osa pakkaseen. Jonkin verran jätettiin 17veen aamusmoothien tekoon muutamaksi päiväksi ja mehujäihin tietenkin. Ja mansikkatorttua on tullut väännettyä niin että tulee jo korvista.


15v on rippileirillä. Eilen siellä oli vierailupäivä ja päivä meni ajellessa. Olipa poika seesteisen oloinen. Olisipa aina sellainen. Ja viihtyi vain minun seurassani, mitä ei yleensä tee. Eikä elettäkään kiukusta, tiuskinnasta tai vihaisista katseista. Pystyi aivan keskustelemaan ja esitteli koko leirialueen. Pysyyköhän se kotona tuollaisena??? Ensi sunnuntaina rippijuhlat. Meillä ne eivät yleensä ole järin suuret, mutta jonkinlaiset kuitenkin. 

Pitänee jatkaa seinää, jos vaikka saisi edes yhden seinän valmiiksi niin saisi juhliin nuo sotkut pois. Maalipurkit, tikkaat ja lattiasuojat. Ja ihan huonekalut paikalleen. Täällä on ihan tuskallisen omituista kun yksi on rippileirillä ja vanhin poikaystävällään. Vain kolme lasta isossa talossa. Eivät edes näkyvissä, eikä niistä juuri kuulu ääntä meillä kuin satunnaisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti