Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Päivän touhuja ja Sämpyläsiskot

Itse asiassa tämä on eilisen päivän touhuja. Päiväuniaikaan meidän eskalainen tiskasi leluja. Kaipasivatkin jo pesua.


Tänään oli ruuaksi kesäkurpitsa moussakaa. Se kyllä kelpaa hyvin. Maistuu ihan lasagnelle. Pasta vain on periaatteessa korvattu kesäkurpitsalla. Ohje on löydetty joskus Valion sivuilta. 


Mummi tuli tänään kylään ja on huomennakin. Kun sain hoidokit päivälevolle niin aloin vääntää välipalaksi juures-sämpylöitä. Mummi teki sillä välin pullataikinaa. Tällä kertaa ihan meidän oman porukan iloksi. Ei välipalalle. Eilisestä bataattisosekeitosta jätin 4 dl näitä sämpylöitä varten. 


 Eskalainen saapui bussista leipomaan pullaa mummin seuraksi.


 Ja Wii:ltä havahtui loppumetreillä 9v:kin. 


Tässä vielä loput sämpyläosastosta joka jäi syömingeiltä. 4v poika oli herttainen kun mussuttivat lämpimiä sämpylöitään välipalalla. Hän sanoi:" Kiitos Mirva kun teit näitä, nämä maistuvat niin ihanilta!" Parempaa palautetta vaikea toivoa enää. =)


SÄMPYLÄSISKOT

4 dl kasvissosekeittoa
1 dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
2 dl leseitä
7 dl hiivaleipäjauhoja

Kuumenna keitto ja vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput aineet ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota  30 minuuuttia. Leivo taikinasta tanko ja siitä 12 kpl pyöreitä sämpylöitä. Laita pallot leivinpaperille vuorattuun uunivuokaan lähekkäin. Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia.
Paista 200 asteessa n. 20 min. 

Ohje kirjasta " Ruokaa". Kirjoittajat Hietalahti-Olli-Toivola. Lainasin kirjastosta.  Olivat hyviä. Tein tätä varten edellisenä päivänä lounaalle hieman enemmän keittoa, että sitä jää tätä varten tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti