Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 17. helmikuuta 2015

4v synttärit ja muuta mukavaa

Nuorinkin täytti eilen sitten täällä jo 4 vuotta. Voi mahdoton! Aika juoksee. Hoitoon tuli juuri 1v täytettyään. Ja viime kuussa 4v täyttänyt poika tuli aikoinaan minulle hoitoon 10kk vanhana. 

Minulla on ollut tapana lahjoa hoitoporukka hoidosta lähtiessä ja antaa paketti autoon. Tämmöinen väritettävä pehmokala kääriytyi tytön pakettiin.


 Eilen välipalaksi leivoin kaura-pellava leipää. 


Leivän päälle otettiin synttäriherkuksi keksejä ja pieniä vaahtokarkkeja. Ja mehuakin. Hyvin tyhjeni kaikki kupit.


Ja tässä sankari!


Sitten muihin aiheisiin. Vanhin tytär tahtoi leipoa eilen illalla kinkku-juustosarvia. 17 vuotiaalta onnistuu onneksi ilman apuja. Jopa siivous. 


Tänään käytiin kerhossa pitkästä aikaa. Eka kerta tänä vuonna. Siellä olisi ollut leivän ja mehun jälkeen vielä lisäksi laskiaispullia, johon totesin, kuten muutkin perhepäivähoitajat siellä, että ei ei ei. Ei maistu ruoka jos vielä sellaisetkin syödään kun ruoka-aikaan on reilu tunti enää. Saatiin lupa ottaa ne mukaan ja tarjoilin jälkiruuaksi hernekeiton päälle. 


Meillä on täällä päällä Risto Räppääjä-buumi. Pojilla oli viime viikolla tukatkin värjätty jollain hoitoaineella punaisiksi ja olisi 5veetä kuulemma pitänyt kutsua Ristoksi. Viime ja tällä viikolla meillä onkin juoksennellut pihalla Ristoa, Nelliä sun muita. Asian innostuksen huomattuani, aloitin tänään Risto Räppääjä kirjan lukemisen päiväunikirjaksi.
Joitain satuja kun pojat eivät selkeästi jaksa millään kuunnella ja sängyistä kuuluu itsekseen juttelua satua luettaessa, niin nyt ei kuulunut mitään. Taisi kiinnostaa sen verran. Toki 5v olisi tahtonut väliin huudella vaikka mitä kun asiaa olisi ollut, mutta kun minä luen, muut ovat hiljaa. Asiat voi esittää sen jälkeen sitten kun luku päättyy. Ettei tarvitse koko ajan keskeyttää ja toisten kuunteleminen häiriintyy. Putoaa kärryiltä jutusta kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti