Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Wanhojen tanssien lopullinen budjetti

Päätin tässä vielä ruotia tätä asiaa kun satuin lukemaan jostain ylen sivuilta mediasta, että vanhojen tanssit ovat nykyään "köyhät kyykkyyn" tapahtuma. No sitähän se kyllä on. Ajattelinkin tähän sitten kirjoittaa kuinka paljon rahaa me kulutimme tähän yhden päivän operaatioon. 

tanssiaismekko (käytettynä) 40e + postikulut 20e  =  60e
halpa oli siksi, että sisäpuolelta oli jotain rikki, mutta tyttö itse osasi sen korjata. Mummi lyhensi helmaa. Hommattiin kuukausia etukäteen.

jatkojen pikkumusta mekko  20e H&M uutena (joka jäi käyttämättä siis)
kengät lainattu
pieni käsilaukun virkaa ajava pussukka lainattu

kampaus kampaamossa  54e
meikki  0e kotona 

Loppusumma tälle spektaakkelille 134e

Tällä halusin teroittaa, että kun ei ole rahaa sijoittaa sitä vähintään viittäsataa euroa, niin järkeä käyttämällä ja vaatimustasoa laskemalla saadaan ihan hyvä lopputulos.Tässä ei edes onneksi tarvinnut pahasti laskea sitä vaatimustasoa. Tyttö tosin olisi tahtonut meikattavaksi, mutta aika olisi käynyt tiukalle, samoin budjetti mennyt nurin, joten minä opettelin laittamaan hänelle luomivärin ja neuvoin kuinka pohja meikille tehdään. Tyttö ei ole meikkaamisen asiantuntija, enkä minäkään mikään haka. Mutta luonnollinen lopputulos on parempi kuin suuri sotamaalaus. Vielä siinä vaiheessa kun oltiin aamulla musiikkikeskuksen edessä jättämässä tyttöä tansseihin, hän itse huomasi, että oli unhohtanut huulipunan. Kysyi haittaako se, näyttääkö tyhmältä? Käskin viitata kintaalla huulipunille. Ei haittaa, enkä minä edes tajunnut. Eikä siihen kohtaan olisi enää mistään sitä saatukaan. =)
Tämä on mielestäni myös osaltaan sitä yksinkertaistamista. Kaiken ei tarvitse olla monimutkaista ja kallista. Mekosta todennäköisesti saa vuoden päästä rahat takaisin myymällä sen eteenpäin ja jatkojen mekkoa voi käyttää hyvin jatkossa muissa juhlissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti