Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 3. lokakuuta 2014

Viikko 40

Tiistaina käytiin kyllä puistoretkellä ja pururadalla, mutta kamera unohtui tällä kertaa kotiin. Voihan rähmä! Mutta mukavaa oli kyllä. Alla erään aamun raapustelua. Oman eskalaisen kanssa tässä hoidokki, joka piirtäisi vaikka koko ajan.


"Mitäs sä siinä mua tuijotat? Oliko asiaa???"

Tässä on huomisen "bilepaketti", eli meidän 5v täytti torstaina 6 ja meillä on juhlat lauantaina. Ostelin pikkuisen rekvisiittaa. Ensimmäiset IHAN OIKEAT synttärit.


Kutsuttu on 2 tyttöä eskasta. Saa nähdä kuinka sujuu, koska meidän tyttö on hyvin hiljainen eikä ollenkaan kaveri-intoinen, mutta halusi silti kutsua pari harvaa ja valittua. Kävin tänään juuri eskasta itse hakemassa tytön, yleensä tulee bussilla, mutta meillä oli meno torille. Lupasin 9veelle, että haetaan sisko ja mennään, kun 9v sinne niin halusi.
Eskan hoitaja, joka on erikoistunut vammaispuolen hoitajaksi alunperin, otti minut sivuun ja kertoi, että heillä on vähän huoli meidän tytöstä, kun alku näytti lähtevän kaikesta huolimatta käyntiin ok, mutta on ottanut takapakkia. On hyvä jos edes yhden sanan päivässä saa tytöstä irti, ei ota keneenkään kontaktia, eikä hakeudu kaverikontaktiin. Ei osallistu yhteisiin juttuihin, joten seisoo yleensä vain itsekseen jossain, mutta ei kenelläkään ole aikaa eikä resursseja häntä ohjastaa, koska vaatisi yhden henkilön jatkuvasti taputtamaan selkään ja ohjaamaan. Joten ensi viikolla ilmeisesti sitten kelto tulee katsastamaan ryhmään tytön toimintaa. Mielenkiinnolla odotan, onko meillä toinenkin erityislapsi tarjolla. Kun yhdellä aiemmalla on jo pitkä diagnoosilista ja vanhimmalla 17veellä todennäköisesti nyt sitten lievä dysfasia, jota tässä pähkäiltiin kun toisena lukiovuonna alkaa olla suuria vaikeuksia jo pysyä kelkassa. Opettajat ovat ottaneet asiakseen selvittää asiat vielä erikseen henkilökohtaisesti ohjastaen lukiolla meidän tytölle.  9veellä siis keskivaikea dysfasia, ADD sekä xyy-kromosomipoikkeavuus eli yksi ylimääräinen y-kromosomi. En jaksa sitä selittää, googlatkaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti