Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 25. lokakuuta 2014

Niitä sääntöjä....

Olen luvannut useasti tehdä hoitosakille ruokailusäännöt seinälle, Niitä on kyselty varsinkin 5 vuotiaan pojan toimesta kauan. Vaikka säännöt ovat selvät olleet iät ajat, silti puhutaan jatkuvasti ruoka suussa. Vielä mahdollisimman täynnä. Nyt kun sain ne eräänä päivänä tässä seinälle, ja luimme ne yhdessä, niin välittömästi ensimmäisestä suupalasesta alkoi 3v poika höpöttää ja tuumasi samaan hengenvetoon, että oho, puhuin ruoka suussa. Siitähän huomautellaan joka päivä pitkin ruokailua, mutta nyt sitä vasta voi alkaa näköjään noudattamaan kun se lukee seinällä.  ;D
Ja useammin kuin kerran on 5v kysynyt (ruoka suussa), että milloin tuohon seinälle tulee se sääntö ettei saa puhua ruoka suussa. Ihan kuin ei sitä tietäisi ilman tauluakin. 
Kysyi 5v vielä, että miksei tuossa taulussa lue, ettei saa syödä sormin. Siitäkin sanotaan lähes joka päivä jollekin, että ruoka syödään näin isona jo ruokailuvälineillä, eikä nypitä sormilla. Me emme ole enää vauvoja. No, sen säännön unohdin laittaa, joten pitää jatkaa muistuttamista. 


Ja meni hermo omankin jälkikasvun kanssa, joka ei viitsi laittaa astioitaan koneeseen, vaan aina kun minä käyn keittiössä ja siivoan sen, niin seuraavan kerran kun kävelen keittiöön, siellä on likaisia astioita taas taso täynnä. Päätin laittaa lapun seinään ja katsoa kuinka käy. 17 vuotiasta ainakin nauratti, mutta hän taitaakin olla ainoa, jolta tämä homma hoituu. Kysyi vain, että mitä tarkoittaa jälkikasvu. Olisi varmaan kyllä pitänyt sisällyttää isäntäkin tähän jollain lailla. " RAKAS YLIKASVU...."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti