Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 29. maaliskuuta 2014

5veen hommia

Eräänä aamuna viikolla vauvaleikki menossa penkillä pihalla. Piti kantaa leikkimökin tavarat pihalle, vaikka yleensä niitä ei saa sieltä ulos kantaa. Tällä erää annettiin lupa jos ne viedään sitten myös takaisinkin. Eikä ollut märkää ja kuraista. On se kumma ettei ne kaikki astiat, keittiö ym. vehkeet mökissä kiinnosta oikein ketään ellei niitä ulos saa tuoda. Yleensä niitä ei saakaan, koska siellä on sen verran pientä tavaraa ja astiaa keittiöleikkiin sekä leikkiruokia sun muuta jotka häviävät helposti ulkotiloissa, kun ne tahtovat jäädä aivan mihin sattuu mielenkiinto lopahtamaan ja varsinkin huonolla kelillä menevät aivan likaisiksi. Ulko/hiekkaleikkeihin on omat tavaransa ja astiansa ulkolelulaatikossa. Ne astiat eivät tietenkään sitten kiinnosta ulkoleikeissä. On se jokseenkin kumma asia. 


Kissa tutkii avoinna olevaa laatikkoa. Hirvittävän mielenkiintoista.
Perjantai-aamuna oma mukula halusi leikellä tyhjää mehutölkkiä. Esitin, että teepä siitä auto. Maalaa sormiväreillä ja liimaa renkaiksi pilttipurkin kansia. Innostui sitten maalaamaan, mutta kuivumisen aikana mielenkiinto lopahti. Odottelee edelleen niitä renkaita. Tämä tytsä ei yleensä kiinnostu askartelemisesta, kuten tyttöjen yleensä odotetaan kiinnostuvan. Varsinkin 5 vuotiaiden tyttöjen.


Tänään isi laittoi trampoliinin hypittävään kuntoon 11veen toiveesta. Siellä sitten kauniissa säässä hyppivät ja juoksivat pitkin pihaa. Hyvä asia, sillä viikonloppuisin ei meidän 8 ja 5 veetä meinaa saada pihalle ollenkaan. Lämpöasteita oli päivällä 10, mutta kun meidän dysfaatikon 8veen aistiyliherkkyys on ongelma vaatteiden suhteen, on talvitakin sijaan kesätakin laittaminen suuren vastustuksen takana. Eikä sitä saatu päälle. Untuvatakki piti laittaa. Mutta ulkona sitten molemmat muksut jonkin ajan kuluttua juoksivat ilman takkeja, hattuja ja käsineitä. No, päätin että aivan sama, kyllä ne päälle menee jos kunnolla paleltaa. Hyppäsivät vielä iltapuolellakin trampalle ja sisälle ilman ulkovehkeitä. 
Sain pestyä vähän ikkunoita, että ulos näkee paremmin. Olivatkin talven jäljiltä hirveässä kunnossa. Jos sattuu joskus talolle näyttöjä tulemaan, niin huomattavasti paremmat näkymät nyt on. Muutenkin yritin siivoilla, mutta tuppaa tavarat ja sotkut leviämään toisessa päässä taloa kun toisessa siivoaa. Jälleen totesin, että tämä talo on meille liian iso. 
16 ja 14 veet lähti kavereille yökyliin. Sitä ei vaan hirveästi huomaa. Yleensä kun kököttävät huoneissaan ovet kiinni. Välillä käyvät viikonloppuisin kysymässä voivatko paistaa lettuja.  Huomenna katsomaan isännän kanssa taas yhtä taloa. Se on melko keskustassa. 11v kun sen kuuli, huudahti, että "mutta siellähän on ruuhkaa"! Meinasin tukehtua leipääni kun alkoi naurattaa.
Ja eikun huomenna kesäaikaan!
Viikonloppuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti