Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Autistisen lapsen toiminnan ohjausta (ja muuta)

Autismikuntoutusohjaaja kävi aiemmin ja antoi ohjeeksi, että pojalle pitäisi tehdä yhteistyössä sen kanssa lista asioista, mitä voisi tehdä kun pleikan pelaaminen lopetetaan. Niinpä tehtiin lista asioita joita hänestä on mukava tehdä. (joskaan ei aina) Ja kun peliaika loppuu ja hällä on vaikeuksia keksiä tilalle mitään, niin listasta voi katsoa jotain hommaa, jota voi alkaa tekemään. Teimme listan. Se ei aina toimi, riippuu mielialasta, mutta välillä toimii. Tässä ohjautui siskokin muovailemaan kun listassa luki ja molemmat tahtoivat. Muovailleet eivät ole varmaan vuoteen. 

listassa lukee tällä hetkellä:
-uita robottikalaa
-lue kirjaa/lehteä
-rakenna dominopalikoilla
-muovaile
-piirrustuslevyt
-piirrä viivoittimella
-pisteestä pisteeseen tehtävät

Lisää yritetään keksiä.
 Kissa ja vauva makoilevat lattialla... Kissa taisi jäädä meille ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. Isäntä ei voikaan sitä ottaa takaisin, kun se sai nyt sitten TÖITÄ haettuaan niitä muutaman vuoden. Sen elämä muuttuu pitkiksi työpäiviksi ja työreissuiksi, niin että kissa joutuisi olemaan kohtuuttoman paljon yksin. Se jää siis tänne. 


 Pahvista asiaa. Iso pahvilaatikko vei pariksi päivää voiton liiallisesta pleikalla pelaamisesta. Isoveljelle piti hommata isompi työtuoli niin laatikosta tuli kioski. (pahoittelen kuvan laatua. känny ei tykkää hämärästä.)


Ohjelmassa: ILTAJUMPPA. Ohjaajana toimii.... vauva. 
 Toissapäivänä hermostuin sitteriin joka oli aina ahtaassa keittiössä tiellä ja jaloissa. Koska vauva täyttää ensi viikolla puoli vuotta, olen jo jonkin aikaa etsinyt halvalla syöttötuolia. Nyt sellaisen oli joku nettiin laittanut, niin heti viestin laitoin, että tarvitaan tuoli, voidaanko hakea. Kympillä saatiin. Ja minulla alkoi tänään kirppispöytä tuolla kirpparilla, niin työnsin sitterin sinne heti. Samaan kuormaan lähtee se meidän vauvan härpäke kun se ei enää pysy paikallaan, eikä selällään. Nyt vaan on niin, että kaikki lyövät varpaansa syöttötuolin jalkoihin, jotka ovat hieman ulkonevat. Loppukevennys: Vauvan unikaveri. Kun vauva laitetaan sänkyyn, se ottaa kaveria kaulasta kiinni ja työntää naamansa siihen kiinni ja nukahtaa.

3 kommenttia:

 1. Tuo lista on hieno idea! Mitähän minä keksisin minun 14 vuotiaan listaan? Mikään muu kuin pelaaminen ei kiinnosta. Läksytkin on jääneet tekemättä kun niitä ei tarvitse tehdä, niitä ei jaksa tehdä, niitä ei halua tehdä... Ihan konkreettisia ohjeita olen kaivannut pojan kanssa elämiseen mutta vielä niitä ei ole mistään tullut. Ehkä sitten marraskuun lopussa kun kehitysvammapuolen lääkäri ja kuntoutusohjaaja tulevat kotikäynnille. Toivossa on hyvä elää.

  VastaaPoista
 2. Meillä kaiveltiin, kuopuksen vallatessa yhden syöttötuolin aikoinaan,toista varaston kätköistä, että lapsenlapsonen saisi siinä olla aina mummuloidessaan. Ihasteltiin sitten tuolia oikein porukalla ja ihmeteltiin miksei me tätä olla omillamme juurikaan pidetty (on ostettu jostain käytettynä) kun on niin nätsä. Hetken päästä, kun kolme meistä oli iskenyt siihen varpaansa, niin muistettiin miksei!

  Kivoja kuvia ja hyvä tuo lista! Meilläkin taidan laittaa sellaisen, vaikkei erityislasta olekaan, mutta muuten vaan välillä "juostaan ja painitaan"-leikkejä harrastavat tarvitsisivat jotakin rauhallisempia ideoita (äidin mielestä heh heh). Nuorin meillä kyllä muovailee ja itseasiassa 6v myös tooooosi paljon, se on onneksi suht hiljaista puuhaa *ehe ehe*! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista ja anteeksi pitkä vastausaika. Se viikko kun oli mitä oli viime viikolla. Minä rakasta listoja. Lista kuin lista, mistä aiheesta tahansa! ;)

  VastaaPoista