Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

perjantai 7. lokakuuta 2016

Tapahtunut viikolla....

Otsikon keksimisongelmia alkaa olemaan. Niinpä se on vähän mitäänsanomaton...
Asiaan: Maanantaina vaavin kanssa odoteltiin Kuopion hallilla puolisen tuntia yleisurheiluharkkojen päättymistä. Vaaveli viihtyi yllättävän hyvin katsellen outoa ja isoa paikkaa.
Kissa kyntää ovea ilta-aikaan edelleen.... paitsi nyt hieman vähemmän kun olen uskaltanut laskea sitä ulos vielä enne nukkumaanmenoakin kun ei näköjään kovin kauas omasta takapihasta poistu. Tulee nätisti sisälle. Yöllä vaan tahtoo taas olla tuota riesaa. Pari kertaa vettä suihkepullolla suihkautettuna niskaan kun ovea kuopii, yleensä auttaa, ja saadaan taas jonkin aikaa nukkua rauhassa. 

"päästäkää mut ulos täältä..."

Kurkistus jääkaappiin ennen keskiviikko-illan kauppareissua kun taas harkkoihin juostaan. Siellä se näköjään kököttää pizza. No se on vanhimman pojan se.

 
 Vauvalle väännettiin lounaaksi parsakaalia ja kesäkurpitsaa. Enää ei niin naama nyrjähtänyt kuin edellisellä kerralla. Eilen neuvolan täti sanoi, että pian voisi alkaa ihan siihen viiden syöntikerran rytmiin siirtymään. Näin aikaisin? Vastahan me on kuukausi maisteltu. Nyt syötän 3x pvässä. Jotain purkkipuuroa illalla. Maistuu, ei maistu, maistuu....  No, kunhan tulee kuukauden päästä 6kk niin sitten on rytmi valmis. Täytyy alkaa ryhdistäytymään. Pakaste-erä
 8v:llä oli torstain ohjelmassa retki koulun viereiselle isolle vuorelle. Tässä retkieväät valmiina pakattavaksi reppuun. Yhteistyössä valitut.


Keskiviikon ruoka oli tiistain makaronilaatikkoa 14veelle, tiistain pizzan jämät 16veelle, minulle ja 8veelle harkkojen aikaan Hesburgeri. 8v sai jo toisen kerran elämässään hampurilaisen. Eka kerta oli silloin elokuussa. Ohhoh! Tuleeko tästä ihan tapa.... (nojoooo) Ja se 11v oli koululla yötä.


Otin siis 8veen mukaan harkkakulkueeseen siksi, että saa jotain syötävää ja ettei tartte yksin kotona kököttää koko iltaa. Vaikka siellähän se yleensä on ollut kun on halunnut. Jos nyt jotain yhdessäkin tehtäisiin... Ostoslista oli taskussa muistin tukena. Näillä pitäisi selvitä perjantaihin, eli näihin päiviin asti. Siinä siis noin kaksi päivää.


Torstain ruoka oli jauhelihakastiketta ja muusia. 16v ei siedä jauhelihakastiketta, joten erotan soosista sitten sille "spaghettikastikkeen", eli maustan saman soosin ketsupilla ja paprikamausteella, niin että siitä saadaan punaista. Ja spaghetit kattilaan. Sitten passaa herrasväelle. (silmiä saa pyöritellä) 19v kävi kotona syömässä myös.


Tänään tulee mummi. Tulee jo nyt kun tiistaiaamuna minun pitää keskittyä tekemään sosiaali ja terveysalan esivalintakoetta. Ja vaavin pitää käyttäytyä silloin. Mummi on varalla, ellei se käyttäydy. Noh, yleensä se siihen aikaan vetelee jo päiväuniaan. (siis vaavi)
Pitänee pian alkaa valmistaa lounasta minulle ja mummille. Samalla ajattelin valmistaa myös vaaville ensi kertaa sörsseliin kanaa. Tähän mennessä saanut vain kasviksia. Raportoin aiheesta myöhemmin....
(oikeastaan minun pitäisi lukea tällä hetkellä esivalintakokeen ennakkomateriaalia, mutta tämän kirjoittaminen on mielenkiintoisempaa kuin asiakaslähtöisyys kuntapalveluissa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti