Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Ruokaa ja kissavierailu

Tapahtui eräänä päivänä: aloin laittaa lounasta itselleni ja tartar-kastiketta tekeytymään päivälliselle kalapuikkojen kyytipojaksi.

Kanakeiton tarpeet


Tartar-kastikkeen tarpeet
 Ohje: 
3dl majoneesia
suolakurkku
pieni sipuli
1 rkl kapriksia 
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa ja pippuria

kurkku, sipuli ja kaprikset pilkotaan ja kaikki sekoitetaan ja annetaan tekeytyä jääkaapissa  jonkin aikaa. Hyvää esim kalapuikkojen kanssa.

Valmis tartar


Syksyn valot aseteltuna jo

Kanakeittoa
Soppaa tuli sen verran tehtyä, että söin sitä taas 3 päivää lounaaksi.  Ohje aiemmin joskus julkaistu.

Kalapuikkoja, perunaa ja tartar-kastiketta
 Sitten elukkaan.... Isäntä kippasi meille viime viikon torstaina tämmöisen karva-aivon huoltoon. Isäntä itse häipyi Lappiin metsästämään hyväksi aikaa. Lapset olivat tohkeissaan Hyrren vierailusta. Minä hieman skeptinen. Tämä on hieman neuroottinen otus ja tottunut olemaan ulkona milloin huvittaa. Etenkin yöaikaan. Hyvästi yöunet. Kahdeksasta puoleen yöhön sitä juostaan poistamassa sisäovien hionnasta. Kauhea kytö ulos kun pimeä laskeutuu, enkä sitä tämmöisellä asuntoalueella viitsi ulos yöllä laittaa. Sitä myös pitäisi olla passissa sisälle laskemaan kun se kuopii. Ja kuopiiko se sitten yläkerran vai alakerran ulko-ovella. Sekin vielä. Otukseen iskee selkeä kuuhulluus pimeällä. Onni on, että puolilta öin se onneksi ymmärtää yskän ja rauhoittuu nukkumaan. Herättäen kuuden jälkeen taas ulos kuopimaan. Siinä sitten ajan sitä takaa pitkin mökkiä, että vielä ei ole ulkoiluaika. 
Päivällä lasken sitä ulos takapihalle kun metsä siellä vastassa. Toki olen sitä vastaan juossut etupihallekkin. Etuovelta ei niin uskalla ulos kun autoja kulkee liki oven edestä ja se niitä pelkää. Montaa minuuttia ei päivällä ulkona viihdy. Hämärän tullessa kun sen laskee niin eilen se oli poissa tunnin ja minä jo hieman huolissani kun vieras alue ja muistaako se mikä ovi rivitalossa johti omaan kotiin. Kyllä se muisti. Onneksi!
Eka ulkoilu uudessa paikassa. Varovaisuus on paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti