Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 8. marraskuuta 2016

Vaaveli ruokailee ja viikon höpinät

Aikaa on vierähtänyt TAAS! Takana on kaamea viikko kerrassaan. Maanantaina oli autohuolto joka taas maksoi...ja jännittää sai, pääseekö sinne kesärenkailla vai pitääkö auto viedä sunnuntai-iltana sinne parkkiin. Tiistaina oli uusien renkaiden laitto alle liikkeessä ja sitäkin jännitettiin ja lopulta päädyin jättämään varulta auton rengasliikkeen pihaan maanantain korjaamon jälkeen ja jätin avaimet sinne. Mummi oli jeesaamassa niin sain siltä kyydin pois. Keskiviikkona oli pääsykokeet sairaanhoitohommeliin ja vauva tietenkin kehitti itselleen jo tiistai-iltapäivällä ensimmäisen kuumetautinsa ja oli äärimmäisen kärttyinen yötä päivää. Keskiviikkoaamuna jätin tulikuuman vauvelin puoli kahdeksalta koko päiväksi mummin huostaan. Vauveli, joka yleensä juo kyllä pullosta maitoa lähes joka päivä, ei tietenkään kuumeessa suostunut mummilta pisaraakaan pullosta ottamaan juuri sinä päivänä vaan odotti tissiä kello kolmeen saakka iltapäivälle. Laitoin psykologin haastattelusta päästyäni viestin mummille, että informoi vauvaa tissin olevan tulossa pian. 
Koko viikolle olin tietenkin myös sattunut ottamaan kirpputoripöydän ja sitä piti liki joka päivä käydä siivoamassa. 14veen harkat piti maanantai ja keskiviikkoiltoina juosta. Torstai-iltana 11veen parturi...(joka muuten tällä kertaa sujui kuin oppikirjoista, eikä kuten aiemmin joskus kirjoitin) perjantain neuvolaan onneksi vauvakin parantui. Piteli kuumeensa vuorokaudessa. Loppuviikosta  minun niskaani levisi aivan kaamea ihottuma, joka kutisi niin, ettei mikään milloinkaan. Siinä ei paljon nukuttu eikä kortisoonit tai histamiinit auttanu. Nyt näyttää alkavan laantua vaikka siinä se vielä on, muttei kovin usein kutise ja väri on jo vaalentunut. Minun arvioni on, että sain jo jonkinlaisen stressireaktion ihottuman muodossa. Ihottuma alkoi laantua kun kauhea kiire ja juokseminen loppui.
Nyt saa tulla lunta ja vaikka mitä. Renkaat on mitä parhaat. Selvisin itse tästä kaikesta "miesten hommasta". Se tässä on hienointa. Hankalaa vaan oli, että sattui kaikki samalle viikolle. 

Vaaveli on oppinut jo vähän paremmin syömään ja sille yritetään tunkea normaalin ruokarytmin mukaan eväitä eikä anneta enää tissiä milloin sattuu ja joka narinaan. 
Vauvafaktat:
Vaaveli täytti 6kk ja on saanut kaksi hammasta. Herää yöllä vähän päästä, koska kääntyy mahalleen mutta ei missään nimessä halua nukkua mahallaan ja suuttuu. Mallaa hienoa konttausasentoa päivät pitkät, mutta lopulta lätsähtää nenälleen lattiaan. Yhden puoliaskeleen sai otettua kerran. Vielä ei ole olohuoneen neliöiltä poistunut. Pysyy noin neljän neliömetrin sisällä siitä mihin sen laittaa. 

Tässä syödään kurkkua.
 Kirpparilta löytyi kuularata halvalla. Siitä kiskottiin hupia jonkin aikaa pleikan pelaamisen tilalla. Toki saivat siitäkin nahinan aikaan. Olisi siitä isonkin radan saanut, mutta 8v ei siedä mitään yhteistä joten jakoivat palaset. Eihän niistä tietenkään sitten kovin isoa enää aikaan saa. 

Nyt sitten vain odotellaan kuinka siinä pääsykokeessa kävi. Ei ole mitään hajua kuinka siinä olisi voinut käydä. Olettaisin psykologin haastattelun menneen  hyvin putkeen. Muusta ei ole mitään hajua.


2 kommenttia:

  1. Kääk mikä viikko! Jotenkin kuulostaa kovin tutulta tuo, että lasten taudit nyt viimeistään iskee silloin kun muutenkin on välttämättömiä menoja. Huh, mutta selvisit! hirveet tsempit nyt tuloksia odotellessa vaan!!! Aivan mahtavaa tuo opiskelu ylipäätään, olen itse taas aloittanut yhden aiheen (viestintä)opiskelun ja vaikka niin menee yli hilseen välillä tai aina, niin on se silti. hienoo.

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vaan. Kyllä tämä tästä taas tasoittuu..

    VastaaPoista