Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Lauantaipäivä

Lauvvantaepäevee vietettiin savommualla jotakuinniin näin:

8.00 Vauva ja äiti pomppaavat ylös
8.30 Myös 11 ja 8v nousevat ja tulevat aamupalalle ja sitä mukaa pleikalle, yllättäen sulassa sovussa, mikä ei ole normaalia ollenkaan. Sitten päästään mummin ja vauvan kanssa mekin aamupalapöytään. Vauvalle ei oikein nämä peruspuurot maistu, joten pari lusikkaa jos alas sain niin siinä se. Ehkä se joskus...

Vauva aamupuurolla10.00 Hoiva-avustaja tulee hakemaan 11veen uimaan ja meille tulee rauhallista. 
Mummin kanssa aletaan päiväkahville. Vauvaa väsyttää kamalasti, muttei sitä saada nukahtamaan. 

10.30 Niinpä lähdetään kävelemään Lidliin ruokaostoksille ja vauva saa nukkua vaunuissa. 
12.00 Juodaan jälleen kahvia mummin kanssa ja syödään Lidlistä ostetut joulutortut.  8v käy pelikoneeltansa syömässä välillä tortun. 
12.30 Vauva herää vaunuista ja 11v tulee avustajan kanssa vielä hetkeksi pelaamaan pleikkaa. 
13.00 Avustaja lähtee ja aletaan keittämään riisipuuroa ruuaksi. 
13.20 Vauvalle syötetään teollista kanaa ja makaroonia ja kohta vanhin tytär tulee piipahtamaan kylään puoleksi tuntia. 
14.15 Syödään riisipuuroa paitsi 16v, joka ei siedä sellaista ja sille tilataan suosiolla pizza. 11v on ennen inhonnut riisipuuroa, mutta kuulemma koulussa nyt sitä yllättäen syönyt ja söi hyvin nytkin. Edistysaskel. 8v tykkää puurosta ja halusi paljon, muttei syönyt sitä sitten kuitenkaan kun kuulemma maistui erilaiselta.  ????

Vauva on taas kamalan väsynyt, muttei sitä saada asettumaan mihinkään, joten päätetään pitää hereillä siihen asti kun lähdetään "kitumarkettiin". (lue:citymarketti)

15.45 Aletaan lähtemään kitumarkettiin ja sieltä sitten tarkoitus lähteä torille keskustaan, jossa on joulunavausohjelmaa 17-18. Huipentuu ilotulitukseen. Vauva nukahtaa autoon ja kaupassa herää. Torilla saadaan nukahtamaan vaunuihin uudestaan. Marketin pihassa satoi kaatamalla vettä ja mietitytti miten seistään torilla sateessa tunti. Ostin sateenvarjoja pari, mutta sade onneksi loppui. Välillä vähän meinasi aloittaa sadetta,mutta laantui. Vähän kastuttiin. 

Karuselliin olisi 8v halunnut, siihen oltiin aiottu mennä, mutta jono oli puolen torin mittainen, eikä viitsitty alkaa jonottamaan. Taustan joulukuuseen sytytettiin viideltä valot ja juuri siihen ehdittiin kun parkkipaikkaa etsiessä meni aikaa ja kävellessä kun ei ihan lähelle saatu parkkiin.Poroajelulle jonotettiin jonkin aikaa loppuajalla. Sekin maksoi 4 euroa molemmilta ja poro käveli vain pienen kierroksen. No mukavaa se oli silti. Aiemmin lapsille ostettiin makkarat kun nälkä yllätti. Herkkuja rankutti 8v, mutta mitään torilakuja ei osteltu tällä erää.
Kauheaan ilotulitteiden paukkeeseen heräsi vauva. Alun suureen paukkeeseen ei vielä herännyt, mutta sitten alkoi suurempi ryske ja ulina ja komeammat tulitukset niin sitten jytki oikein luihin ja ytimiin ja vauvakaan ei kestänyt enää unessa. Upea oli ja loppujen lopuksi kannatti lähteä jo sen takia. Mummikin oli otettu. Vauvasta en tiedä. 11v oli jo puolen tunnin olemisen jälkeen valmis lähtemään kun ihmishulina taas tietysti alkoi ottaa voimille, mutta poroajelun voimalla selvittiin tulitukseen asti.


Siitä sitten kotona oltiin noin 18.30 ja 16v oli laittanut saunan ja meni sinne itse ensin. Minä ja pari lasta mentiin sitten ja mummi antoi vauvan kylpyä varten lopuksi. Ensimmäistä kertaa vauva älysi veden ihmeen ja alkoi läiskyttää ja räiskiä.

19.30 Vauvalle iltapuuroa (meni ihan hyvin kun oli purkista) ja maitoa ja sitten muillekkin iltapalaa.

Noin 21.00 Pestään alakoululaisten hampaita ja mummi lukee niille Aku Ankkaa ja Karvista ja puolen kymmenen maissa saadaan vauvaa nukkumaan kun se oli taas väsy vaan ei vaan saanut itseään uneen.

Tänään mummi leipoo meille pullaa ja iltapuolella mennään vauvakirkkoon. Iloista sunnuntaita! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti