Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

torstai 17. marraskuuta 2016

Ruoka-arkea ja kerhoilua

Sarjassamme näitä kaapista löytyneitä, nälkään napsittuja. Bataattia, kesäkurpitsaa ja pakasteesta löytyi 4 itse tehtyä broileripyörykkää. Oli oikein hyvää. Nythän vaan on niin, että tuo lounaan syöminen hyvistä aiemmista aikeista huolimatta on jäänyt kovin satunnaiseksi. Sitä on tullut kiskottua melkoisesti vain kahvia sun muuta pientä sen kanssa. (Tällä hetkellä joulutorttuja...)
Vauva ruokailee pääsääntöisesti äidin tekemillä pöperöillä, mutta menekki ei ole juuri noussut muutamasta hassusta lusikallisesta. Päätin heti alkuunsa, etten tarjoile juurikaan valmiita purkkimuonia. Noh, muutaman kerran olen sellaisen avannut. Ehkä noin 3-4 kertaa. Vaavi syö niitä paljon mielummin...mikähän siinäkin on. Mutta vaavin ei pidä luulla, että siitä tapa tulisi. E-ei! Hedelmäsose myös maistuisi kasvissoseen yli sekä vauvojen rahkat ja jogurtit, joita olen myös noin kolmisen purkkia ostanut välipalaksi. Päätin, että niitä nyt vain on vähennettävä ja jätettävä pois hetkeksi, että kasvikset alkaa maistumaan paremmin. Puuro ei myöskään ole yhtään mieleen ellei se ole teollista valmiiksi "maustettua". Niitäkin annan, mutta harvemmin.  Jonkinlainen terveysravinnon tai terveellisen elämäntavan tarve tässä nyt on, mutta kun en ole koskaan tykännyt smoothiesta. Herätteenä nyt sitten ostin jotain smoothiejauhetta Lidlistä. Kokeilin eilen. Olisi SAATTANUT olla ok, mutta kun ohjeessa käskettiin sitä banaania tunkemaan ja minähän kuuliaasti tungin, vaikken tykkää siitä muutakuin perusbanaanina jotenkin. Se kyllä pilasi koko juoman. Suurimman osan siitä urhoollisesti sain alas, mutta lopussa kyllä tuntui, että tulee takaisin ylös ja oli lopetettava. Syy oli banaanin maku, joka peitti alleen kaikki marjojen maut. Päätin antaa sille vielä mahdollisuuden ja ostin eilen pakasteeseen mansikoita ja laitan niitä enemmän ja jätän banaanin pois. Katsotaan muuttuuko juotavaksi. Pitäähän sitä ihmisen jotain superfoodia syödä! Pitäähän????  (onks pakko)


No tämä alla oleva superfood-kausi on alkanut ja sitä kyllä pystyy syömään vaikeuksitta. 


Ja viisastuneena nyt sitten tuon vauvelin ruuan kanssa, päätin äsken sen syötettyäni, että tungen sille ruokaa hieman harvemmin, jos sillä olisi paremmin nälkä. Tuntuu, että 2-3 tunnin välein syötettynä, ei ole kovin nälkäkään vielä, eikä menekkikään tietty sitten suuri. Äsken nimittänin söi runsaasti, kun aamupalasta oli yli 4h. Käytiin kerhossa ja ihmiset syöttävät vauvojaan siellä ennen lähtöä kun on lounasaika ja sitten nukkuvat. Minä en syötä, vauva ei tunnu myöskään nälkäiseltä ja se nukahtaa vaunuun kotikävelyllä ja syö kun herää. Se kun ei nuku tuntitolkulla muutenkaan. Sehän on itse asiassa ranskalainen malli, että syödään vain 4 kertaa päivässä. Myös vauvat.
Mutta ei olla liian tiukkapipoisia.Katsotaan jos se olisi hyvä juttu. Jätetään välipala pois.
Niin....ja ollaan käyty kerhossa nyt kahtena viikkona taas kun jätin koko homman alun jälkeen sikseen. Pakotin itseni liikkeelle viime viikolla ihmisten ilmoille ja ei ollut enää niin kauheaa kun vauva viihtyi ihan hyvin ja nukkui paremmin oltuaan muualla kuin kotona välillä. Alussa vauva itkeskeli koko ajan kun oli niin pieni vielä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti