Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 27. elokuuta 2016

Pakastimentyhjennys-lounaat yhdelle kotiäidille

Pienen pakastimemme täpötäyteys on ärsyttänyt minua kaiken kesää. Sinne on tullut ahdettua vaikka mitä jämiä ja jäänyt pussinpohjia. Sama pätee jääkaappiin johon jää aina poistettavaksi jotain pieniä jäämiä eväistä. Nyt kun koulut alkoivat niin päätin jo aiemmin, että sitten palaan taas ruotuun ja alan syömään lounasta, vaikka se yksin tuntuukin jotenkin joutavalta tehdä. Ennemmin sitä juo vaan kahvia. (vauvalle ei ehkä hyvä) Jos ajatellaan, että kohta tuo vauvakin alkaa syömään lounasaikaan jotain, niin hyvä aika minun jo totutella. Niinpä tässä erittelen eväitäni, jos jollekkin vaikka olisi siitä hyötyä. Aikaa en ole saanut kulumaan suuria määriä näitä jämäruokia laittaessani. Siispä:

1. Pakkasessa ikävästi neljän seitipalan pakkauksessa jäljellä vain yksi neljäsosaa. Maustamme sen suolalla ja kalamausteella ja heitämme pannulle paistumaan. Perään heitetään ruokakermaa. Pakkasessa pieniä pussinpohjia  kasviksia. Kun ei jaksa yhdelle pakastevihanneksia keittää kattilassa, niin heitetään ne sinne sekaan kypsymään. Lisäksi keitetään pari pottua. Terveellistä!


 2. Pakkasesta löytyy pohjalta jemmattuna yksi lohimedaljonki. Paistetaan voissa ja maustetaan. Jääkaapissa kaikenmaailmankasvikset. Pilkotaan bataattia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa (tai mitä sattuu olemaan), pyöritellään öljyssä, heitellään päälle suolaa, pippuria ja vaikka chilimaustetta ja paistetaan uunissa. Siinä se. Ei tarvita välttämättä pottuja. 


3. Ruuanlaitossa joskus jäänyt yksi einesjauhelihapihvi pakkaukseen. Heitetty pakkaseen. Jääkaapissa parin päivän takaa keitettyjä pottuja. Paistetaan potut, pilkotaan sekaan pihvi ja pilkotaan loppu kesäkurpitsan jämä vihanneslokerosta ennenkuin pilaantuu. Maustetaan suolalla. Ok lounas!


4. Pakkasessa pakastepinaattia paloina jokunen pala pussin pohjalla. Jääkaapissa pari nakkia jäänyt pakettiin. Tehdään kahden munan munakas pikku paistinpannulla. Ensin paistetaan pilkotut nakit ja päälle munat sekoitettuna kulhossa ja suolalla maustettuna. Kattilaan heitetään vähän margariinia ja n. 1rkl jauhoja ja sopiva määrä maitoa, että  saadaan melko paksu soosi aikaan. Heitetään pinaatti sekaan ja kiehautetaan ja maustetaan suolalla. Pinaattimuhennosta ja nakkimunakasta! Nälkä lähtee kauas! 


Tässä vain muutama ehdotus. Vielä sieltä löytyy ainakin 100g turskafilettä, josta ajattelin tehdä kalamurekepihvejä itselleni ensi viikolla. Saattaa sieltä jotain muutakin vielä esiin tupsahtaa, mutta jonkin verran jo on vajennut laatikot. Tästä on hyvä jatkaa!
 Syömisen iloa!

3 kommenttia:

  1. Todella hyvännäköisiä ruokia olet saanut tehtyä ns. 'jämistä' :) T:kolmen äiti

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkeistä! Pitänee minunkin ruveta pakastinta kaivelemaan sillä sieltäkin löytyy kyllä lounastarpeita minulle ja 4v:lle. Yritän kyllä tehdä aina sen verran päivällistä että siitä jäisi seuraavan päivän lounaaksi mutta joskus tapahtuu ihme ja ruoka meneekin yhdellä syönnillä.

    VastaaPoista
  3. Olkaa hyvät! Meillä jotenkin harvoin jää mitään silleen seuraavalle päivälle, mutta jos jää, syön sitä. Tai sitten säästän jollekin, koska joku nirso aina löytyy seuraavankin päivän ruualle.

    VastaaPoista