Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

tiistai 2. elokuuta 2016

Kirjavinkkeli

Kirjastoakin on ehditty vähän käyttää. Aina jos törmään kiinnostavaan kirjamainintaan jossain lehdessä esim. niin käyn katsomassa onko sitä kirjastoissa tarjolla (kirjaston sivujen kirjahaun kautta) ja jos löytyy niin varaan sen. Tällä erää odottelin Hyvän elämän reseptit-kirjaa. Se ON kyllä hyvä. (Huom! Ei ole ruokakirja ) Harmittaa vain ettei sitä ehdi niin nopeasti lukea kuin tahtoisi. Hitaanlaisesti onnaa tuon yhden hidastajan kanssa.  Toinen vain osui silmääni kirjastoon marssiessani. Sekin on ihan mielenkiintoinen. Senkään luku ei etene kovin nopsaan.


Lapset kun pääsivät isältään kotiin viime torstaina, niin helteet yllättäen jatkuivat vaikka niiden piti hellittää ja jatkettiin rantaleijonina. Tänä aamuna isältä tuli viesti, että joutaisivatko sinne tänään... no, kyllä ne saatiin lähtemään. 10v ei olisi ensin, mutta 7v olisi mennyt vaikka yksin, joten loppujen lopuksi lähtivät iltapäivällä tyytyväisinä.  
Minäkin kävin varmaan kesän ainoan kerran uimassa. Kun nuo kaksi olivat isällään viime viikolla, niin minun tukala oloni meni yli raja-arvojen ja totesin, että minun on pakko päästä sinne järveen oli vauva tai ei. Kun tuli aika, että vauva väsyi, tyrkkäsin sen vaunuun ja kävelin sen verran että nukahti ja sitten parkkeerasin sen rannalle puun alle ja heitin vaatteet siihen. Olin jo kotona pukenut uimapuvun alle. Kävin järvessä suht nopsaan ja sitten se vauva jo heilui vaunuissa. pitkät on unet nykyään. Istuttiin siinä sylikkäin hetki, että kuivuin, mutta sitten siltä meni hermot ja minä vedin vaatteet märän uikkarin päälle kun ei ehtinyt enää vaihtamaan. Viime viikon vauva muutenkin nukkui vain päivän aikan 3-4 x 20 min pätkiä niin siinä ei muuta tehty. Eikä viihtynyt kuin kiukuttelemassa sylissä. Minulla on niskat aivat jumissa, mutta nyt alkanee vauvalla vähän helpottaa. Oli varmaan silläkin ihan liian kuuma kun sää oli sellainen.


 (No moi teillekkin....)  sanoi vauva! Ja minähän täytän tänään 3kk! Aika rientää!

 Tänään piti käydä sitten tuon 13veen napaan reikä tuikkaamassa keskustassa. Sitä jännitti niin, että tunsi pyörtyvänsä jo kotona. No se on nyt sitten sellainen syntymäpäivälahja etukäteen. Täyttää syyskuussa 14. 
Napa-asioiden jälkeen piti käydä 16veen kanssa tyhjentämässä minun tilini lopullisesti. Lukioon vaaditaan läppäri, jolta vaaditaan sitä tätä ja tuota, joten sinne meni 900 euroa. Budjetti oli 800. En muista aikaa jolloin tämän pojan kanssa olisi budjetti pitänyt tai alittunut. NEVER! Tämä ei ollut pojan vika tosin kokonaan. Mentiin vaan ostamaan ennalta sovittua konetta, mutta myyjä "myi" meille kalliimman. No, perustellusti...kestää varmasti sen koko lukion ajan, eikä tarvitse tehojen takia uutta kesken lukion hommata. Seuraavaksi säästetään auton remppaan. Se olisi pakko saada tässä syksyllä kuntoon ja katsastettua. Ja minun kun piti päästä eroon koko autosta. Että voisi sijoittaa rahansa paremminkin. Ennemmin rahat sijoittaa poikaansa kuin peltilehmään. Muu muu! Peltilehmä kun on pohjaton kaivo, mutta...niin on kyllä se poikakin...


 No niin...rahat on kaikki törsätty ja lapsia talosta pois, niin voi istua alas ja kiskoa itseensä pizzaa. Tämä toki on itse tehty. Viime viikolla kun 2 lähti isälleen, oli kuuma ja vauva valitti koko ajan, otin luurin käteen ja tilasin noutopizzeriasta meille syömiset kotiinkuljetuksena. Ei niin kalliiksi käynyt kun ei tarvinnut kuin 16veelle oma ja mulle ja 13veelle yhteinen. Niistäkin jäi hirveästi tähteeksi.(niin..ja tämä ei luultavasti ole "Pohjolan ruokavaliota" parhaimmillaan, mutta näillä mennään)


Eilen sain vihdoin tehtyä pari työhaastattelua. Siis minä olin se haastattelija. Kävin edellisen viikon läpi hakijoita ja vaikean valinnan kautta soitin 2 haastatteluun. Kaupunki haki meille 10veelle avustajaa kotiin ja minun hommani on valita se. Eilisen perusteella laitoin aamulla tekstiviestit matkaan työnhakijoille ja valitsin 21 vuotiaan nuoren miehen joka oli unelma tähän tehtävään ja meidän10v tykkäsi oitis. Hän opiskelee yliopistossa ja avustaa toistakin ihan vähän vanhempaa poikaa myös.  

Potkin juuri 16veen pyörällä hakemaan Lidlistä meille jäätelöä. Tarvii jotain hyväääääää.....
Näkyillään!

4 kommenttia:

  1. Ihan samanlaiselta teidän elämää kuulostaa kuin meidänkin. Tosin meiltä puuttuu vauva ja taitaa muutenkin perhe olla pienempi. Rantakelit ovat olleet viime ajat tosi mainioita ja uimarannalla ollaan 4v:n kanssa asuttu. Isot (16 ja 13) eivät lähde mukaan, pelkäävät varmaan saavansa auringonpistoksen. Lukiolaiselle olisi kirjat käytävä ostamassa, läppäri ostettiin vuosi kun aloitti lukion. Autolle varasin huollon perjantaille ja sinne meneekin iso summa rahaa kun pitää vaihtaa jakopään hihna. Sen jälkeen onkin auton katsastus ja saa luvan mennä läpi. Pitsaa tein eilen ja sitä taitaa vielä jääkaapissa olla iltapalaksi. Kirjastossakin piipahdin mutta sieltä otin vain kevyttä hömppää jota on mukava pari sivua lukaista ennen nukahtamista.

    VastaaPoista
  2. Mä tuun niin hyvälle mielelle sun kirjoituksista, niissä on joku piilevä huumori aina jotenkin niin hyvin kirjoitettu... Hyvä kun muistutun läppäristä! Meillä on sen osto vielä edessä.... oih.

    VastaaPoista
  3. :D :D Kiitän kommenteista! Tuntuu arki olevan samaa veivausta useammilla...

    VastaaPoista