Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 14. elokuuta 2016

11v Hoplop-"synttärit"

10veen tukkaa piti käydä kynimässä perjantaina. Edellisestä kerrasta oli puolisen vuotta. Itseäänkin häiritsi liian pitkä kuontalo. Mutta se parturi....se on hirveä homma autistisen lapsen kanssa joka on aistiyliherkkä.
Minkäänlainen palkinto ei ole kannustin, jolla selviäisi näin tiukoista paikoista, jotka ahdistavat lasta. Ovesta sisään päästään yleensä normaalisti. Sen jälkeen kun pyydetään istumaan tuoliin, lyödään pakki päälle. Sitten äiti neuvottelee hetken ja saadaan poika tuolin laidalle istumaan. Sitten neuvotellaan hetki, että saadaan se istumaan lähemmäs selkänojaa. Sitten kampaaja ottaa valkoisen liinan, aikeenaan laittaa se pojan kaulaan viitan ja kaulan väliin. Poika pomppaa kauhuissaan ylös tuolista ja se neuvotellaan siihen takaisin ja valkoinen välikappale päätetään jättää pois. Sitten neuvotellaan viitasta. Se pitäisi laittaa, koska muuten hiusten pätkät kutittavat julmetusti, kuten kävi joskus 4-5 vuotiaana ekan kerran parturissa kun viittaa ei saatu laitettua. Lopulta viitan saa laittaa löysälle kaulaan. Päästään aloittamaan leikkaaminen. Joitain hiuksia tietenkin menee viitan sisään koska se on löysällä. Kampaaja tekee kaikkensa, ettei niitä menisi paljon. Poika istuu pää erittäin etukenossa. Kohta poika kysyy minulta mikä tuo valkoinen on pöydällä. No se on se lappu joka estäisi niiden karvojen niskaan joutumisen. Kysyn laitetaanko se kaulaan. "Kyllä", sanoo poika. Tukan leikkuuta jatketaan viitan uudelleen asentamisen jälkeen. Poikaa alkaa kiukuttaa etutukan silmillä olo, joten minä siinä pitelen sitten etutukkaa kun parturi leikkaa takatukkaa. (konettahan ei saa käyttää)
Kaiken kaikkiaan tukka saadaan kynittyä jotakuinkin ja poika toteaa lopuksi, että tuli hieno. Samat hommat joka kerta täytyy käydä läpi uudestaan ja uudestaan. Kaikki ei suinkaan ajan myötä helpota kun asioita tekee uudestaan ja uudestaan. Kaikki päinvastoin näyttävät ajan myötä vaikeutuvan entisestään. Taantumaa on havaittavissa joka asiassa. Autossa parturista kotiin menossa alakuvassa. Kotona poikaa alkoi vielä etutukka ärsyttää kun se tuntui ikävältä, joten minä jouduin kynimään se pois kokonaan. Ei ihan ammattimaiselta näyttänyt, mutta pojasta se oli hyvä.


Tänään käytiin Hoplopissa. Tämä ajaa 10veen synttärit. Ensi tiistaina täyttää 11 vuotta, joten hän halusi Hoploppiin ja sinne mentiin. Mukana vain sisko, äiti, vauva ja mummi. Siellä pari tuntia jaksoivat riehua ja saivat Slush-juomat. Sitten olin luvannut hampurilaiset. Sellaisia en ole koskaan ennen näille ostanut. Yksi selfie jälleen.... epäselvä


Heseen sitten.... 10v oli syönyt joskus hampurilaisen tokaluokkalaisena kun kaverin ja sen äidin kanssa olivat olleet abc:llä ja se äiti oli sen ostanut. 7v ei ollut koskaan aiemmin syönyt sellaista. Hotkaisi sen todella nopeasti. Ihan hyvät "synttärit". Poikaa harmittaa vain, ettei saa paketteja niinkuin kaverisynttäreillä muut. Mutta tällä ei ole sellaisia kavereita joita kutsua, eikä jaksa sellaisia isoja kotijuhlia. Tämä passaa hyvin.
Koulut alkoivat ja 7v sai lopulta taksikyydin kouluunsa. Kouluvirastosta soitettiin 2 päivää ennen koulun alkua ja kaikki yllättäen järjestyi oikein hyvin. Samaa taksifirmaa käyttää nyt molemmat erityislapset. Kahtena päivänä lähtevät samalla taksilla yhtäaikaa. Se on kiva juttu!
10veetä koulun alku kuormitti taas huomattavasti vaikka olikin koulussa kivaa eikä päivä ollut pitkä. Oli vain alkuillasta jo aivan järjettömän väsynyt ja ruoka ei maistunut ollenkaan. Kiukutti kaikki myös normaalia enemmän. Ajan kanssa tottuu taas.
Eilen kävi uusi avustaja pojan kanssa ekaa kertaa 3h olemassa. Pelasivat ensin ja kävivät kävelyllä jonkin aikaa. Mutta koska oli sateinen keli ja alkoi ripsiä vettä niin tulivat sisään ja annoin luvan pelata lopun aikaa vielä. Poika kerrassaan tykästyi avustajaansa joka siis 21v poika. Avustajakin taisi tykätä pleikan pelaamisesta. Jatkavat tiistaina alkuillasta ja avustajan esityksestä menevät pelaamaan minigolfia. Meidän 18v oli myös käymässä siinä samaan aikaan ja sanoi, että onpa helppo työ kun tarvii vaan istua nojatuolissa ja pelata pleikkaa. :) Itse hän oli torstaina toista kertaa poliisikoulun pääsykokeissa. Joutuu odottamaan taas tuloksia, että pääseekö kakkosvaiheeseen. Viimeksi tyssäsi tähän ykkösvaiheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti