Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

lauantai 6. elokuuta 2016

Mainosvauva ja koulukyytiasiaa

Että kaikille tulisi selväksi, Kuopiossa on näin kivaa! (synnäriltä saatu body)


 Ja yksi vauva-selfie jälleen... koska hän rakastaa niitä (itseään). Hän on niin nykyaikainen.. kun hän lopulta on teini, tämä on ihan kalkkisten juttu jo.

 Kuvakooste syömistäni eväistä tältä viikolta...
Paistettua turskaa, juuresmuusia ja voissa paistettuja kasviksia

Pitaleipä (kanatäyte)

Jauhelihatäytteinen kesäkurpitsa Kyllä, minä olen päässyt jopa syömään viime aikoina. Ihan jotain järkevääkin. On nimittäin päässyt vähän leväperäiseksi tämä syöminen kun vauva on ollut hankala. Mutta hankala vasta olikin viime torstai-ilta ja perjantai aamupäivä, kun vauvalla oli kuumetta ja perjantaina vielä lämpöä. Se sai 3kk rokotteita torstaina ja annoin sitten iltasella sille Panadolia kun oli niin kovin tuskaisen oloinen vaavi. Sylissä piti pyöritellä, mutta se pyörittelykin tuntui kuin olisi koskenut vauvaan. Lopulta sain yöunille jotka sujuivat jotakuinkin normaalisti. Muuten sitten oli perjantaina selkeästi  lämpöinen, mutten jaksanut lääkitä kun ei ollut niin tuskainen enää.

Meillä kokoontui pöytä täyteen palaveeraavaa porukkaa Kysiltä, sosiaalipalveluista ja vammaispalveluista  perjantai-iltapäivällä ja lämmin vauva sylissä olin kuin liikennevalo. Tosin jatkuvasti punaisella.  Mutta asiaa tuli selväksi puolentoista tunnin aikana. Siinä välissä isikin kävi pudottamassa lapset luotaan meidän olohuoneeseen. Olivat tällä erää viihtyneet jopa 3 yötä.
Yksi päänsärky oli asialistalla. Siis tämän 7veen koulukyyti vanhaan kouluunsa josta mainitsin kerran aiemmassa jutussa, että aiheesta myöhemmin. Voin yrittää tässä mahdollisimman lyhyestä avata aihetta. Siis...
7veelle mutisti-lapselle myönnettiin koulukyyti. Kaupunki maksaa. MUTTA... paikallisliikenteessä.

 Tarkoittaa:
- lapsi kävelee yksin vajaata pari kilsaa pysäkille, jonka ohi kyseinen bussi kulkee
-lapsi pysäyttää ohi ajavista busseista oikean linjavuoron
 - kotiin tullessa lapsi odottelee bussissa kauppakeskittymän pihassa kunnes vuoro jatkaa matkaansa
-lapsi älyää painaa "piip" juuri ennekuin bussi kurvaa moottoritielle ja lapsi löytää itsensä "jostain" mistä ei löydä pois eikä voi kenellekkään kertoa mistä on 
- JOS lapsi on osannut jäädä oikealla kohdalla pois, lapsi kävelee vajaa 2 km takaisin kotiin (satoi, paistoi tai pakasti) ja vaikka olisi valtava vessahätä

Siitä suivaantuneena soitin kaupungille...juu, taksia ei voida MISSÄÄN TAPAUKSESSA myöntää, ellei ole lääketieteellistä estettä kävelylle. siitä taas lisää suivaantuneena soitin lääkärille. Eikö ole olemassa "psykiatrista" estettä? No lääkärin mukaan sellainen nimenomaan ON. Ei voida MISSÄÄN TAPAUSESSA laittaa yllämainitulla tavalla itsekseen kulkemaan. Laittoi uuden lausunnon kaupungille. Sosiaalipuoli laittoi omansa myös. Eilen sitä palaverin aikana puhelimitse kyseltiin, että oisko päätetty mitään uutta. Kovasti yrittivät vielä kaikkea muuta, mutta lopulta sanoivat, että "eiköhän tämä järjesty". Jäämme odottamaan mitä päättävät. Kovasti menee viime tinkaan.
Että näin...

Keittiön ikkunasta tänään kuvattua.. Sain lapset ulos pleikalta, mutta eivät etuovea kauemmas itsekseen lähde. 


Kuningatarmuffineita jäähtymässä. Eivät ehkä täytä EU-standardeja, mutta mahan kyllä. Lapset saivat sellaiset tuohon pihalle kun jäähtyivät. 


Vauva yllätti tänän ja nukkui niin, että sai tehtyäkin jotain. Kiva! Kiitos siitä vauvalle. Tosin koulukyytijutun jouduin jo kirjoittamaan yksisormijärjestelmällä vauva kainalossa. Anteeksi mikäli hirveitä virheitä löytyy. Sitten yhtäkkiä kun sain jutun kirjoitettua hirveällä tuskalla niin se hävisi!!!! HÄVISI tuosta vain... APUA! 16 vuotiaalle menin vuodattamaan, että auta hyvä miehenalku nyt äitiä mäessä... ja poika sai tekstin takaisin. Siksi lapset ovat olemassa. Pelastavat vanhempansa pulasta tuon tuosta. Kiitos pojallekin! Hintansa väärti on! (viittaus aiempaan kirjoitukseeni)

3 kommenttia:

  1. Toivottavasti tuo koulukyyti nyt järjestyisi järkevästi,joka asiasta saa aina tapella ja lähettää lappuja lapun perään ja sitten ehkä asiat menee niinkuin kuuluisi,huh. ja kyllä lapsista on aina enemmän apua mitä vanhemmaksi tulevat,ainakin toivossa on hyvä elää ;D teini aikaa odotellessa,apuva :D T:kolmen äiti

    VastaaPoista
  2. Varpaatkin pystyssä että koulukyyti asia järjestyisi. En ole ihan samaa mieltä kolmen äidin kanssa siitä että lapsista on apua kun kasvavat. Sitä en ole vielä huomannut. Yksi jo muuttanut pois kotoa mutta ei näistä kahdesta kotona asuvat juuri mitään apua. Juuri ja juuri ovat lapsenvahtina 4vuotiaalle että äiti pääsee joskus edes yksin kauppaan. Tänään pääsin jopa esikoisen valatilaisuuteen 100 km:n päähän.

    VastaaPoista
  3. Lapsenvahdeiksi ei näitä teinejä kyllä saa mitenkään, mutta tuosta miespuolisesta teinistä on hyvä apu tässä erotilanteessa noissa töissä ja ongelmissa, mitkä olisivat isännän heiniä eli tekninen puoli. :)

    VastaaPoista