Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Talvi tuli ja talvi meni

Olin jo oikein iloinen kun tuli ihan pieni pakkanen ja lunta edes vähän. Vaaleaa. Se meni parissa vuorokaudessa nurin. Viikko sitten sai meidän nuorimmat ulos kun lunta oli. Edes meidän 10v ei vastustellut yhtään vaan veti uudet ulkohousut päälle sekä vanhat talvikengät. Takkikin meni sutkakasti. Leikkivät pari tuntia pihalla. Eipä ole sen koommin taas ulos saatu. Ei kiinnosta itseäänkään. Harmaata, pimeää, märkää... 
Perjantaina meillä kävi eka kertaa Kyssin psykiatrisen puolen KOTA-työryhmä eli koti- ja akuuttityöryhmä. Nainen ja mies. Aloittivat nyt sitten tuon 10 veen elämää vähän parantamaan. Tai ainakin yrittävät. Pe aamuna tulivat siis klo: 8.00 paikalle ja tunnin tässä pyörivät. Käsky oli, että 7v pikkusisko on myös paikalla. Lopuksi piti kirjoittaa satuttamattomuussopimus, joka kuulemma aina tehdään hoitosuhteen alussa. Siihen kirjattiin mitä ei saa tehdä ja mitä saa tehdä sen sijaan. Meidän 7v raapii veljeään verille jos jokin menee pieleen ja joskus veli saattaa motata siskoa sitten takaisin.Tähän piti sisällyttää koko perhe, koska siihen piti kirjata myös ettei saa nimitellä toisia. Tässä onkin paikka ainakin kahdelle vanhimmalle, joille pitäisi paperi  näyttää ja saada nimet alle. Aivan varmasti katsovat sen olevan lapsellinen ja pikkulapsille tarkoitettu paperi ja tuskin sellaista alkavat noudattaa tai ainakaan suuttuessaan muistavat edes moista. 15 veen perustelu kaikkeen on kuitenkin aina "ihan sama, ei kiinnosta". Parin viikon päästä tulevat uudelleen jolloin pitää kuulemma olla kaikki isommatkin sisarukset kotona. Luvalla pois koulusta, kunnes terapeutit vievät heidät kouluihinsa, koska täältä ei enää bussit kulje kun viimeinen menee kahdeksan jälkeen.  Saattaa olla vaivautunutta teiniä paikalla kun terapeutit alkavat puhumaan yllä olevista aiheista. 

Ensi tiistaina Kota-ryhmästä toinen on 10veen luokassa pari tuntia seuraamassa. Tästä ryhmästä voi olla jopa hyötyä, koska ovat VÄHINTÄÄN kerran viikossa meidän tai pojan kanssa. Tai molempien. Sanoivat, että tarpeen vaatiessa voi useamminkin käydä. Meillä kotona vaan ei voi käydä kuin perjantaisin kun silloin on vapaapäiväni, joten kaikki perjantait ovat nyt sitten jo jouluun asti kirjattu meille  varatuiksi. Ainakin aamut. Keskelle päivää on lapsia vaikea saada kotona käymään tänne korpeen. 

Katsotaan kuinka kaikki alkaa sujumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti