Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

maanantai 12. lokakuuta 2015

Kokkausta

Viikonloppuna päätin jälleen tehdä vuokaleipää. Sinnepä työnsin sitten kaikenlaisia jäljelle jääneitä jauhonjämiä ja siemeniä. 
Tämän aamupäivän ulkoilulle piti käydä keittämässä vähän teetä. Lämmin tee kauniina syysaamuna pihalla on mukavaa. Sitä ennen tuli haravoitua jonkin verran. 


Päiväuniaikaan ajattelin tehdä meidän porukalle päivällisen jälkiruuaksi suklaamoussea. Oikeastaan sitä piti tehdä jo viikonloppuna, mutta meillä tuo 15v aika tahtia kuluttaa kuohukermaa kahviinsa ja sitä ei jäänytkään enää mousseen. Olen kyllä syyllinen itsekkin. Tulin tehneeksi vähän kermavaahtoa perjantaina vohveleiden kanssa.

10v auttaa suklaan sulattamisessa kermaan. Meillä kun on tuo syyslomaviikko. 


Lounaskin oli herkullista, mutta meidän omat mukulat eivät ymmärrä spaghetti-jauhelihavuoan päälle yhtään. Suurin osa kieltäytyi tulemasta syömään ollenkaan.  :(   Vain vanhin, 18v,  tuli syömään ja 10v hirveän epäluulon kanssa tuntia myöhemmin ja sitten kuitenkin kehui hyväksi. Mutta meille hoidokeiden kanssa maistui!! 


Saatiin moussetkin kippohin ja jääkaappiin hyytymään joksikin tunniksi. Ohjeen googletin ja valitsin Valion sivuilla olevan version. Mausta en vielä tiedä! Ohjeessa ei ollut yhtään sokeria. Vain tummaa suklaata ja kuohukermaa. Lisäsin silti ihan vähän sokeria.


Päiväuniaikaan tapahtuu.... 7v värittelee syksyn lehtiä.


Ja äiti sai välipalan kauraleipäset valmiiksi. Ei voida sanoa esteettisiksi, mutta maistuivat silti lämpiminä hyvin.


PS: Tässä samalla kuuntelen noiden kahden hoidokin leikkiä. Leikkivät vauvanukella ja poika valittaa tytölle, että "Älä pelleile, sä olet äiti! Ei aikuiset pelleile!"    =D

2 kommenttia: