Suurperheen Arki

Suurperheen Arki

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusta ja kirjavinkki


Yllä ostamani kirja, joka jälleen kerran on erinomainen, muttei ole käännetty suomeksi. Minua se ei haittaa, koska pystyn kyllä sen lukemaan yhtälailla englanniksi kuin suomeksikin. Kirja samalta kirjoittajalta kuin "ranskalaiset lapset syövät ihan kaikkea"
Ja alla meidän torstain ruuanlaitto versioita jälleen. Uunipaprikoita yhdellä jos toisella tavalla. Päältä puuttuu vielä juustoraaste. 
Juhannusiltana poltettiin kokko etuajassa kun tuli yllättävää ohjelmaa meille ja pienille sytytettiin tämä sitten ajoissa. Hyvin palaa kaikki vanhat huonekalut ja romu varastoista ja ympäri pihoja. Taas on vähän tyhjempää.
Kokon jälkeen lahjottiin vanhin lapsista kympillä vahtimaan pienemmät joskus hampaanpesulle ja nukkumaan ja lähdettiin isännän kanssa polkupyörilllä meidän lähelle lossin kioskille. Siellä esiintyi Jani Wikholm ja oli julmetusti porukkaa. Siellä sitten olikin kaikki mahdolliset tutut paikalla ja meni jonkiverran myöhään  höpöttäessä. Siirryttiin meidän naapurin mökille vielä, koska naapurilla olikin syntymäpäivät. 16v raportoi saaneensa 14veen kanssa pienemmät vasta puoli yhdeltä nukkumaan. No, hällä väliä silloin tällöin kun kuitenkin sai ne nukkumaan sun muut hommaan kuuluvat asiat hoidettua. Paistoi niille jopa lettuja. Ilmeisesti ollut kivaa.


Tämän päivän ruokakoulutus menossa 8veellä. Pyysin aiemmin 8 ja 5veen päättää mitä vapaapäivinä syödään. Yksi ruoka kummaltakin kummallekin päivälle. 8v halusi tortillaa ja 5v uunimakkaraa. Sitä en kertonut, että ruuan valitsijan pitää tulla tekemään sitten sitä ruokaa äidin "avuksi". Tätä herraa ei tarvinnut käskeä vaan tuli iloisena pilkkomaan kasviksia tortillojen väliin laitettavaksi.
Huomenna uunimakkaraa a`la 5v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti